Yeni haftanın başlamasının ardından bu hafta itibariyle altın fiyatlarının nasıl bir seyir göstereceği merak ediliyor. 13-17 Mayıs tarihleri arasında küresel ve bölgesel gelişmelere bağlı olarak altın fiyatlarında yaşanacak değişimler altın yatırımcıları tarafından yakından takip edilecek. Söz konusu seyir için heyecanlı bekleyiş devam ederken, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş de altın fiyatları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Altın Fiyatları 2024 Mayıs

Altın fiyatlarında dalgalı bir seyir devam ediyor. Ons altın 2360 dolar civarında seyrederken, gram altın da 2400 TL'nin üzerinde yer alıyor. Altın fiyatları günlük olarak değişim gösterirken, İslami Memiş de altın fiyatları ile ilgili öngörülerini paylaşıp kritik tarihi işaret etti. İslam Memiş'in açıklamasına göre altın fiyatlarındaki yukarı yönlü seyrin ardından 2380 dolar seviyesinin test edilmesi ile i̇lerleyen süreçlerde aşağı yönlü hareketler beklenebilir. Bu durumda, ONS altında yaşanacak gelişmeler gram altın fiyatlarını da etkileyecek.

Altin Fiyatlari

Merkez Bankası 2024 Mayıs Faiz Kararı Tarihi

Kredi çekmek isteyenler, parasını vadeli mevduat faizini yatıracak olanlar, çeşitli finansal enstrümanlara yatırım yapmayı düşünen vatandaşlar geçtiğimiz aylarda olduğu gibi mayıs ayında da Merkez Bankası Para Politikası Kurulu faiz kararını merak ediyorlar. Altın yatırımcıları da faiz kararının tarihi ile ilgili araştırmalar gerçekleştiriyorlar. Nisan ayının son günlerinde Merkez Bankası Para Politikası Kurulu nisan ayı faiz kararını açıklamış ve politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit bırakıldığını duyurmuştu. Mayıs ayı faiz kararı ise 23 Mayıs tarihinde duyurulacak. Bu çerçevede, önümüzdeki hafta perşembe günü saat 14'te Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun açıklayacağı mayıs ayı faiz kararı vatandaşlar tarafından yakından takip edilecek.

Editör: Ali Ölmez