Kurban Bayramı öncesinde ikramiyelerin 10-14 Haziran tarihleri arasında milyonlarca emeklinin hesabına aktarılacağını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün gerçekleşen kabine toplantısının ardından duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ikramiye ödemesi tarihlerini açıklamasının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sosyal yardımlara, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın tarımsal desteklere ilişkin resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayımlayacağı duyurular vatandaşlar tarafından yakından takip edilirken, farklı kurumların ödemeleri de merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu çerçevede, KYK burs ve kredi ödemelerinin haziran ayında hangi tarihler arasında verileceği araştırılıyor.

KYK Haziran 2024 Ödemesi

Haziran ayında da geçtiğimiz aylarda olduğu gibi Kredi ve Yurtlar Kurumu burs ve kredi ödemelerini üniversite öğrencilerinin hesaplarına aktaracak. Söz konusu burs ve krediler TC kimlik numarasının son rakamına göre hesaplara aktarılıyor. Bu çerçevede, TC kimlik numarasının son hanesine göre 2000 TL tutarındaki burs ve kredilerin üniversite öğrencilerinin hesaplarına yatırılacağı tarihler şöyle:

TC Kimlik Numarasının Sonu 0 Olanlar: Ayın 6’sı
TC Kimlik Numarasının Sonu 2 Olanlar: Ayın 7’si
TC Kimlik Numarasının Sonu 4 Olanlar: Ayın 8’i
TC Kimlik Numarasının Sonu 6 Olanlar: Ayın 9’u
TC Kimlik Numarasının Sonu 8 Olanlar: Ayın 10’u

Promosyon Turk Lirasi

Burs ve Kredi Zammı 2024

6-10 Haziran tarihleri arasında Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun burs ve kredi ödemelerini üniversite öğrencilerinin hesaplarına aktarması beklenirken, söz konusu burs ve kredi ödemelerinde yaşanacak artışlar da merak ediliyor. Temmuz ayında milyonlarca emeklinin ve memurun maaşına zam yapılacak. KYK burs kredi ödemelerinde temmuz ayında artışa gidilmesi beklenmezken, 2024 yılının son haftalarında KYK burs ve kredi ödemelerinde artış sağlanması durumunda 2025 yılı boyunca üniversite öğrencilerinin hesaplarına yatırılacak olan burs ve kredilerin güncel tutarları ile ilgili kamuoyu bilgilendirilecek.

Editör: Ali Ölmez