Talas Belediyesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Ankara’da düzenlenecek ‘ÇEVREFEST’te çevre konusundaki başarılı projelerini sergileyecek.

Talas Belediyesi ÇEVREFEST'te Projelerini Sergiliyor

6-9 Haziran 2024 tarihleri arasında Başkent Millet Bahçesi’nde “Hepimizin bir dünyası var” temasıyla düzenlenecek festivalde Talas Belediyesi, sıfır atık uygulamaları, inovasyon merkezi, karbon yutak alanları, atık plastikten asfalt üretimi, Pati Evi Doğal Yaşam Alanı ve Zincidere 100. Yıl Mesire Alanı gibi dikkat çeken projelerini tanıtacak.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, çevreye verdikleri önemi vurgulayarak, “Önce insan, önce çevre diyerek hizmet üretiyoruz. Sıfır atık, ağaçlandırma, patiler için doğal yaşam alanları, liselerarası çevre bilgi yarışması ve karbon yutak alanları gibi birçok alanda önemli çalışmalara imza attık. Sıfır Atık konusunda Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan’dan ödül almış bir belediyeyiz. Bu projeleri Ankara’daki Çevrefest’te sergileyerek, ülke genelinde duyulmasını ve yaygınlaşmasını sağlayacağız. Aynı zamanda diğer başarılı uygulamaları da yakından inceleme fırsatı bulacağız. Tüm çevre dostlarını Çevrefest’e davet ediyorum” dedi.

Editör: Osman Baytekin