Yerel seçimler öncesinde emekliler, bekledikleri zam haberini alamamış ve emekli aylıklarına ek zam yapılmamıştı. Ancak seçim sonrasında müjdeli haber geldi. İşte detaylar...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Temmuz ayında emekli maaşlarına asgari ücret zammı yapılacağını duyurdu. En düşük emekli maaşı 10 bin TL seviyesindeydi ve emekliler, bu rakamın asgari ücrete endekslenmesini talep ediyordu.

Araç Sahiplerine Kötü Haber: Yüzde 30 Zam 1 Mayıs'ta Başlıyor! Araç Sahiplerine Kötü Haber: Yüzde 30 Zam 1 Mayıs'ta Başlıyor!

Emeklilere Temmuz Ayı Müjdesi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilerin durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Ek zam beklentisi olmadığını vurgularken, Temmuz ayında enflasyon ve sözleşme zamlarının emekli maaşlarına yansıtılacağını ifade etti. En düşük emekli maaşı 10 bin TL seviyesindeyken, asgari ücrete zam yapılmayacak. Ancak, enflasyon ve sözleşme zamlarıyla maaşlarda artış olması bekleniyor. Emeklilere %25 enflasyon zammı beklentisi bulunurken, maaşların Temmuz ayında 12 bin 500 TL'ye yükselebileceği tahmin ediliyor.