Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş. (ÇEDAŞ) çalışanlarından oluşan 27 kişilik bir ekip, AFAD'ın "Cumhuriyetimizin 100. Yılında 100 Bin Arama Kurtarma Personeli Yetiştirme" Projesi kapsamında eğitimlerini başarıyla tamamladı.

Sivas Müftülüğü, 500 Hacı Adayına Özel Eğitim Semineri Düzenledi Sivas Müftülüğü, 500 Hacı Adayına Özel Eğitim Semineri Düzenledi

ÇEDAŞ Çalışanları Eğitimlerini Başarıyla Tamamladı

Depreme hazırlıklı olmak ve acil durumlarda etkin bir şekilde müdahale edebilmek amacıyla ÇEDAŞ gönüllülerinden oluşan ekip, AFAD tarafından 42 saat süren bir eğitim aldı. Eğitimler, AFAD ile birlikte düzenlenen ortak tatbikat ile sonlandırıldı.

ÇEDAŞ Genel Müdürü Niyazi Kıvılcım, projeye katılmalarının ardında yaşanan depremlerin yarattığı etkinin büyük rol oynadığını belirtti. Depremlerin ardından ekiplerinin hızla harekete geçerek sahaya indiğini ve arama-kurtarma çalışmalarına katıldığını ifade eden Kıvılcım, AFAD'ın projesinin önemini vurgulayarak ekiplerinin eğitimlerini tamamladığını dile getirdi. Akredite programla beraber, donanımlı ve teçhizatlı bir insan kaynağı oluşturduklarını belirten Kıvılcım, böylece acil durumlara hazır olduklarını söyledi.