Çin Madencilik Gücünü Kaybediyor

Küresel hash oranının yaklaşık %5’ini temsil eden Huobi Pool dünyanın yedinci büyük madencilik havuzudur. Huobi Pool yaptığı açıklamayla birlikte artık Çin bölgesinde madencilik yapan Bitcoin Mining gruplarına hizmet vermeyecek. Bu durum küresel hash oranını Çin merkezli olmaktan kurtarabilir.

Yakın zamanda Çin vatandaşı üyelerin Huobi borsasında ticari türev ürünlere erişimi de kısıtlanmıştı. Çin yaptığı açıklama veya ima söylemleriyle Bitcoin fiyatlarına ciddi darbe vurdu. Ancak bu darbenin netice olarak Çin’in Bitcoin üzerindeki etkisini azaltmasıyla sonuçlanması bekleniyor.

Bitcoin Bu Süreçte Güç Kazanacak

Kripto para madenciliği alanında uzman olan analistler bu son yaşananların Bitcoin için olumlu sonuçları olacağına inanıyor. Daha az merkezi ve Çin’den daha bağımsız bir Bitcoin fikri gelecekte çok daha iyi bir fiyatlamanın da temellerini atabilir. Ayrıca son yaşananlardan sonra kripto para madenciliğinde karbon ayak izinin azalması ve daha yeşil madencilik faaliyetlerini başlaması bekleniyor.

Dünyanın en büyük kripto para madencilik şirketleri Çin’de bulunuyor. Bunun azalıyor olması merkeziyetçiliğin de azalmasına oldukça önemli katkı sunacaktır.

PAYLAŞILANLAR SADECE BİLGİ AMAÇLIDIR YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR