Ev sahipleri ve kiracılar arasında uzun süredir devam eden kira tartışmaları, asgari ücretli çalışanların maaşlarını aşan kira bedelleriyle doruğa ulaşmıştı. Ancak son günlerde yaşanan gelişmeler, tüm bu dengeleri alt üst etti. Kiralardaki ani artışlar, ülke genelinde ekonomik dalgalanmalara neden oldu. Ev sahipleri artan asgari ücretle birlikte kiraların yeterli olmadığını belirtirken, kiracılar ise bütçelerini zorlayan bu durumdan şikayet ediyordu. Yeni ekonomik durum ise her iki tarafı da etkisi altına aldı, önümüzdeki dönemde nasıl bir gelişme yaşanacağı merak konusu.

Kiralarda Düşüş Trendi Gözlemleniyor

Bazı semtlerde kira artış hızının sabit kalması ise merak uyandırıyor. İl ve ilçe bazlı kira fiyatları da vatandaşların gündemindeki yerini koruyor. Son haberlere göre Gayrimenkul Uzmanı, yaptığı açıklamada, şu anda ev kiralamak için en uygun zaman diliminde olduklarını belirtti. 

Ev Fiyatları Reel Olarak Geriledi

Son zamanlarda konut piyasasında dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Bir uzman, ülkemizde ev fiyatlarının reel anlamda ilk kez gerilediğini belirtti. Geçen yılın aynı dönemine göre nominal olarak yüzde 58 artan ev fiyatlarının, reel olarak yüzde 5.1 azaldığını açıkladı.

Bu durum, birçok kiracının uygun fiyatlı kiralık ev bulma mücadelesini daha da artırdı. Gün geçtikçe uygun kiralık ev bulmanın zorlaştığı bir ortamda, kira fiyatlarındaki bu gerileme dikkat çekiyor.

Ev Piyasasında Devrim Niteliğinde Değişim Yaşanıyor

Kamu Bankası'ndan Konut Almak İsteyenlere Müjde! Çok Düşük Faiz Oranıyla Konut Kredisi Veriyor Kamu Bankası'ndan Konut Almak İsteyenlere Müjde! Çok Düşük Faiz Oranıyla Konut Kredisi Veriyor

Kiralık Konut Fiyatlarındaki Dalgalanma Sürüyor

Son üç ay boyunca kiralık konut fiyatlarında dalgalanma devam ediyor. Ocak ayında büyükşehirlerde kiralık fiyatlarında artış yaşandı. Ancak Şubat ayında İstanbul'da fiyatlar sabitlenirken, Ankara, Aydın ve Diyarbakır gibi bölgelerde artış eğilimi devam ediyor. Bu durumun talep artışı ve enflasyon gibi faktörlerden kaynaklandığı belirtildi. 

Konut Kiralamada Yeni Dönem

Yılın başında görülen kiralık konut fiyatlarında yaşanan yükseliş, son dönemde yerini istikrara bıraktı. Özellikle Şubat ve Mart aylarında fiyatlar istikrarlı bir seyir izledi ve bazı bölgelerde hatta düşüş yaşandı. Bu durum, şu anda konut kiralamayı düşünenler için bir fırsat penceresi açtı.