Enflasyon artışına bağlı olarak fırıncıların talepleri doğrultusunda ekmek fiyatlarında yurdun pek çok şehirinde artışa gidilirken, mayıs ayının ilk günlerinden itibaren ekmek fiyat tarifelerideki değişiklikler vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Bu çerçevede, ekmeğe zam yapıldıkça fırıncılar odaları alınan kararların detaylarına ilişkin kamuoyunu bilgilendirirken, yurt çapındaki farklı şehirlerde yaşayan vatandaşlar da ekmek zamları ile birlikte simit fiyatlarındaki artışları da yakından takip ediyorlar. Simit fiyat tarifelerindeki değişiklikler ile ilgili açıklamalar geliyor.

Simide Yüzde 40 Zam

Edirne'de geçtiğimiz günlerde alınan karar neticesinde fırınlarda 7.5 TL’den satılan ekmek 2.5 TL artarak 10 TL seviyesine çıkarken, 210 gram halk ekmek de 6 TL'den 8 TL seviyesine yükselmiştir. Ekmek fiyatlarındaki artışın ardından simit fiyatlarında değişiklik olup olup olmayacağı merak edilirken, simide de yüzde 40 oranında zam yapıldı. Gerçekten artış neticesinde 10 TL'den satılan simit 14 TL seviyesine yükseldi. Bu çerçevede, kent genelinde 100 gram simidin fiyatı 14 TL’ye çıkarken, fırıncılar da fiyatları güncellemeye başladılar.

Simide Zam Geldi

Ekmek Zamları 2024 Mayıs

Edirne’de ekmek ve simit fiyatlarındaki artışlar ile ilgili kamuoyu bilgilendirilirken, yurt çapındaki farklı şehirlerde ikamet eden vatandaşlar simit ve ekmek fiyatlarında yeni değişikliklerin olup olmayacağını merak ediyorlar. Simit ve ekmek fiyatları için fırıncıların talepleri doğrultusunda fırıncılar odaları toplantılar gerçekleştirirken, ilerleyen günlerde de ülke genelindeki farklı şehirlerde simit fiyatlarına zam yapılması halinde yeni açıklamalar gelebilir.

Editör: Ali Ölmez