Kocasinan Belediyesi ve Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen Kocasinan Teknoloji Festivali (KOCAFEST) 23 Mayıs Perşembe günü saat 10:00’da Kayseri Dünya Ticaret Merkezi Fuar Alanı’nda başlayacak.

Kocasinan Belediyesi KOCAFEST'i 23 Mayıs Perşembe Günü Düzenliyor

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Türkiye çapında büyük ses getiren KOCAFEST’e tüm Kayserilileri davet ederek, "Anadolu’nun ortasında ‘Dijital bir Fidan’ diktik. Bu fidanı akıl, bilgi ve gayretle büyütmenin çabası içerisindeyiz" dedi.

Başkan Çolakbayrakdar, festivalin amacının Türkiye’nin yerli ve milli teknolojisini üreten bireyler yetiştirmek olduğunu belirtti. Ayrıca, gençlerin heyecanını desteklemek için çeşitli projeler geliştirdiklerini ve Uzay ve Havacılık Merkezi ile TEKNOFEST’e hazırlanan öğrencilere her yıl destek olduklarını vurguladı. "Gençlerimiz, yeter ki çalışsın, üretsin; biz her zaman yanlarındayız ve destekçiyiz" diyen Çolakbayrakdar, KOCAFEST’te ortaokul ve lise öğrencilerinin teknoloji tabanlı projelerini sergileyeceklerini ve çeşitli kategorilerde yarışacaklarını açıkladı.

Festival boyunca, Kocasinan’da teknoloji rüzgarı eseceğini belirten Başkan Çolakbayrakdar, “Bütün hemşehrilerimizi, 23 Mayıs Perşembe günü saat 10:00’da Kayseri Dünya Ticaret Merkezi Fuar Alanı’nda başlayacak olan KOCAFEST’e davet ediyorum” ifadelerini kullandı. Başkan, yapılan hizmetlerle ülkenin teknolojik kalkınmasına ve teknolojiyi üreten nesillerin yetiştirilmesine katkı sağladıklarını da sözlerine ekledi.

Editör: Osman Baytekin