Merkez Bankası geçtiğimiz süreçlerde yaptığı açıklamada FAST ödeme iste katman servisinin devreye alındığını duyurmuştu. Söz konusu hizmetin başlamasının ardından bankaların mobil uygulamalarına yeni özelliği ne zaman ekleyeceği merak edilirken, bankalar da peş peşe mobil uygulamalarını güncellemeye başladılar. Bu çerçevede, mobil bankacılık uygulamasını kullanan vatandaşlar ödeme iste işleminin nasıl gerçekleşeceğini de ayrıntılarını merak ediyorlar.

Ödeme İste Nedir?

Ödeme iste hizmetinin aktif edilmesinin ardından Merkez Bankası açıklamada bulunmuştu. Söz konusu ödeme iste hizmeti ile ilgili yapılan açıklamada:

‘’Ödeme İste Katman Servisi kişiden kişiye ödemelere ilave olarak çeşitli iş modelleriyle birlikte çalışabilir bir tasarıma sahiptir. Ödeme İste Katman Servisinin ilerleyen fazlarda e-ticaret ödemeleri, e-talimat ödemeleri ve kurumsal fatura ödemeleri gibi çeşitli kullanım alanlarıyla ödemeler ekosisteminde birçok alanda katma değer oluşturacağı değerlendirilmektedir’’ denilirken, bankalar da peş peşe mobil uygulamaları güncellemeye başladılar. Bu kapsamda, alacaklı kişiler başka herhangi bir araç kullanmadan karşı taraftan ödeme istemesine imkan verecek.

Turk Lirasi Odeme Promosyon

FAST Limiti Ne Kadar?

Ödeme iste hizmetinin hayata geçirilmesinin ardından ayrıntılara dair araştırmalar gerçekleştirilirken, bankaların güncel limitleri de merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu çerçevede, hızlı para transferi sağlayan FAST limiti araştırılıyor. FAST limiti geçtiğimiz süreçlerde yaşanan artış neticesinde 100.000 TL olarak belirlenmişti. İlerleyen süreçlerde yeni artışların oluşması durumunda kamuoyunu bilgilendiren duyurular yayınlanabilir.

Editör: Ali Ölmez