Mayıs ayı emekli maaş ödemeleri için geri sayım devam ederken, mayıs ayında da güncel enflasyon verileri üzerinden emekli maaş zammına dair hesaplamalar gerçekleştiriliyor. Bu çerçevede, yılın ilk dört ayındaki enflasyon farkı yüzde 18,70 olarak belirlenirken, mayıs ve haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklamasının ardından emekli maaş zammı belli olacak. Söz konusu enflasyon verilerine dair bekleyiş sürerken, emekli maaş zamlarına ilişkin yeni iddialar gündeme gelmeye devam ediyor. Bu çerçevede, gazeteci Fatih Portakal da emekli maaş zammı ile ilgili açıklamada bulundu.

Emekli Maaşları Ne Kadar Artacak?

Milyonlarca emeklinin maaş zammı ile ilgili iddialar yakından takip edilirken, gazeteci Fatih Portakal da Sözcü canlı yayınında emekli maaş zamları için yüzde 25 oranının net olduğunu belirtti. Emekli maaşlarında yüzde 25 oranında artış yapılacağını tahmin eden Portakal:

“Yüzde 25 net. Bunu artık bir kenara yazabilirsiniz. Emekliler enflasyon farkından doğan zamları alacaklar. Onu malum biliyorsunuz. O verilen bir şey değil, hak ediyor emekliler. Yani şöyle düşünün 10.000 TL alıyorsanız yüzde 25'i 12.500 TL olarak Temmuz ayında bu şekilde maaşınız olacak. Tabii ekstra bir refah geliri beklemeyin. Onun olacağını tahmin etmiyorum’’ dedi.

Turk Lirasi Mayis Odemesi

Emekli Zammı Ne Zaman Açıklanacak?

Fatih Portakal emekli maaşlarının yüzde 25 oranında zamlanacağına ilişkin tahminde bulunurken, emekli maaşlarının hangi tarihte yükseleceği de merak edilen konular arasında yer alıyor. Emekli maaşlarına altı aylık enflasyon verisine göre zam yapılıyor. Bu çerçevede, mayıs ve haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından maaş zammı belli olacak. Türkiye İstatistik Kurumu'nun mayıs ve haziran ayı enflasyon rakamlarını önümüzdeki ayların ilk günlerinde duyurmasının ardından altı aylık enflasyon verisine göre emekli maaşlarında artışa gidilecek. Emekliler de her ayın ilk günlerinde bir önceki ayın enflasyon verilerine dair yapılacak açıklamaları yakından takip edecekler.

Editör: Ali Ölmez