Belediye meclisleri her ay düzenli olarak toplanırken, söz konusu toplantılar neticesinde vatandaşları ilgilendiren kararlar alınması durumunda belediyelerin resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanan duyurular ile kamuoyuna bilgi veriliyor. Bu çerçevede, mayıs ayının ortalarında ülke genelindeki farklı şehirlerde yaşayan vatandaşlar belediyelerin güncel desteklerini merak ederken, Manisa Büyükşehir Belediyesi de cenaze nakillerinde kilometre başına ücret uygulamasına son verileceğini duyurdu. Söz konusu kararın alınmasının ardından belediyenin resmi internet sitesi üzerinden bilgilendirme metni yayınlandı.

Kilometre Başına Ücret Uygulaması Kalktı

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre mezarlıklar dairesi başkanlığının teklifi neticesinde cenazeler Manisa'dan başka illere gönderilirken araçlarda kilometre başına para alınıyordu. Gerçekleşen yeni düzenleme neticesinde söz konusu kilometre başına ücret uygulaması sona erdirildi. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek:

“Mezarlıklar Dairesinden gelen öneriyse şuydu: cenazeler Manisa’dan başka illere gönderilirken araçlarda kilometre başına para alınıyordu. Manisa’daki bir vatandaşımız ya da Türkiye’de yaşayan herhangi bir vatandaşımızın Manisa’da vefat etmesi halinde ailelerin böyle bir acılı gününde kendilerinden para talep etmek, bizlere yakışmazdı. Bu yüzden dolayı hep birlikte bunu kaldırdık. Oylarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Turk Lirasi Promopsyon

Belediye Karaları 2024 Mayıs

Manisa Büyükşehir Belediyesi cenaze taşımacılığında kilometre başına ücret uygulamasını oybirliğiyle kaldırırken, ülke genelindeki farklı şehirlerde yaşayan vatandaşlar da belediyelerin güncel kararlarını yakından takip ediyorlar. Önceki aylarda olduğu gibi mayıs ayında da belediyeler düzenli olarak güncel kararlara ilişkin bilgilendirmede bulunuyorlar. Söz konusu kararlara erişmek ve ayrıntılı bilgi edinmek isteyen kişiler belediyelerin resmi internet sitelerini ziyaret edebilirler.

Editör: Ali Ölmez