İki gün sonra başlayacak olan emekli maaş ödemeleri için geri sayım devam ederken, 17-28 Mayıs tarihleri arasında tahsis numarasının son rakamına SSK, Bağkur emeklilerinin hesaplarına yatırılacak olan emekli maaş ödemelerinin yanı sıra, çeşitli ödemeler de merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu çerçevede, Kurban Bayramı öncesinde ikramiye ödemelerinin hangi tarihte sağlanacağı ve ikramiye ödemelerinde artışa gidilip gidilmeyeceği mayıs ayının ortalarında merak edilen konular arasında yer alıyor.

Kurban Bayramı İkramiyesi Ne Zaman Verilecek?

Kurban Bayramı ikramiyesi çerçevesinde bayram öncesinde milyonlarca SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı emeklisinin hesabına 3000 TL tutarında ödeme aktarılacak. Ramazan Bayramı öncesinde 2000 TL olan ikramiyeler yüzde 50 artış neticesinde 3000 TL seviyesine yükselmişti. Kurban Bayramı öncesinde de ikramiye ödemelerinin sağlanması bekleniyor. İkramiyelerin hangi tarihte sağlanacağı ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi ancak geçtiğimiz Ramazan Bayramı ve önceki yıllardaki bayram ikramiyeleri tarihleri dikkate alınarak yürütülen tahminlere göre 10 Haziran civarında ikramiye ödemelerinin sağlanacağı tahmin ediliyor. Haziran ayının ilk günlerinde de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlayacağı duyurular ile ödeme takvimine dair bilgi verecek.

Emekli Zammi 2024 Yili

Bayram İkramiyesine Zam Gelecek Mi?

Kurban Bayramı öncesinde milyonlarca emeklinin hesabına 3000 TL tutarında ikramiye ödemesinin aktarılması beklenirken, Ramazan Bayramı öncesinde 2000 TL'den 3000 TL seviyesine yükselen ikramiyelerin Kurban Bayramı öncesinde artıp artmayacağı merak ediliyor. Kurban Bayramı öncesinde ikramiye ödemelerinde artışa gidileceğine ilişkin resmi bir açıklama gelmedi. Bu çerçevede, haziran ayının ortalarına doğru 3000 TL tutarındaki ikramiye ödemelerinin sağlanması bekleniyor.

Editör: Ali Ölmez