Melikgazi Belediyesi, ilçenin dört bir yanında güvenilir ve huzurlu yaşam alanları oluşturmak amacıyla kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Aydınlıkevler Mahallesi’nde ilk kentsel dönüşüm projesini başlatan Melikgazi Belediyesi, bölgede bulunan eski 5 yapının yıkımına başladı. Yerine modern, sağlam ve konforlu konutlar ile dükkanlar inşa edilecek.

Melikgazi Belediyesi Kentsel Dönüşüm Çalışmalarına Hız Veriyor

Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, projeyle ilgili olarak, "Aydınlıkevler Mahallesi’nde eski Çorakçılar olarak bilinen bölgede ilk kentsel dönüşüm çalışmamızı başlattık. Bu bölgeye belediye eliyle kentsel dönüşüm uyguluyoruz. Boşalan 5 bloğu yıkarak 2 blokluk yeni yapılar inşa edeceğiz. Melikgazi Belediyesi olarak Anbar, Kazım Karabekir, Küçükali-Battalgazi ve Yıldırım Beyazıt mahallelerinde de kentsel dönüşüm projelerimizi sürdürüyoruz. Burada, şehrin merkezinde, özel sektör eliyle çözülemeyecek sorunlu bölgelerde belediye olarak devreye giriyoruz. Yaklaşık 100 hissedarın bulunduğu bu alanda %95 oranında anlaştık ve diğer hissedarlarla da anlaşmak üzereyiz. Yıkım başladı, sonrasında ihale sürecine geçeceğiz. Yeni konutlarımızı Aydınlıkevler Mahallemize kazandıracağız. Cenab-ı Allah kazasız belasız tamamlamayı ve vatandaşlarımızın huzur içerisinde oturmasını nasip etsin" dedi.

Aydınlıkevler Mahalle Muhtarı Mustafa Uysal ise, "Başkanımız Mustafa Palancıoğlu, kentsel dönüşüm talebimizden sonra büyük hassasiyet gösterdi ve çok emek verdi. Bu mahallenin modern bir kimliğe kavuşması ve diğer sorunlarının çözümü için hiç duyarsız kalmadı. Kendisine teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Editör: Osman Baytekin