Haziran ayında da sosyal yardım ödemelerinden yararlanan vatandaşlar bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden destek ödemelerine ilişkin yapılan ve yapılacak olan açıklamaları yakından takip ediyorlar. Bu çerçevede, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da geçtiğimiz aylarda olduğu gibi haziran ayında da güncel ödemeler ile ilgili bilgilendirmede bulunuyor. 16 Haziran tarihinde başlayacak olan Kurban Bayramı öncesinde destek ödemeleri erkene çekilirken, bugüne kadar verilen yardımlarla bundan sonra sağlanacak ödemeler araştırılıyor.

Aile Bakanlığı 2024 Haziran Ödemeleri

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 10-20 Haziran tarihleri arasında toplumun farklı kesimlerine sosyal yardım ödemelerini iletmesi bekleniyordu ancak 16 Haziran tarihinde Kurban Bayramı’nın başlayacak olması nedeniyle nisan ayında Ramazan Bayramı öncesinde olduğu gibi haziran ayında da destek ödemeleri erken tarihe sağlanmaya başlandı. Geçtiğimiz hafta aile destek paketi ödemeleri, yaşlı ve engelli aylıkları verilirken, bu hafta itibariyle evde bakım maaşının, sosyal ve ekonomik destek ödemesinin sağlanması bekleniyor. 15 Haziran tarihine kadar sosyal yardım ödemeleri hesaplara aktarıldıkça bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile kamuoyu aydınlatılacak.

Aile Destek Mayis 2024

Sosyal Yardım Zamları 2024

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 15 Haziran tarihine kadar toplumun farklı kesimlerine sosyal yardım ödemelerini iletmesi beklenirken, destek programlarına dair gelişmeler de vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardım ödemelerine temmuz ayında zam yapacak. Bu çerçevede, temmuz ayının ilk günlerinde memur maaş katsayısının netlik kazanmasının ardından sosyal yardım ödemelerine memur maaş katsayısına göre zam yapılacak. Destek ödemelerinden yararlanan vatandaşlar da memur maaş katsayısına göre hesaplanacak olan sosyal yardımlara dair gelişmeleri yakından takip edecekler.

Editör: Ali Ölmez