Zeytin Dalı Harekatı’ndan son dakika gelişmesi. Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu tarafından Afrin Racu beldesine yapılan operasyonla belde ele geçirilerek teröristlerden temizlendi. Çatışma halen devam ederken TSKve ÖSO aynı zaman da Afrin’in Ramadiye ve Hamilek köylerini de terör unsurlarından temizledi.

Terör unsurları PKK ve PYD tarafından kuşatılan Suriye Afrin bölgesine yapılan Zeytin Dalı Harekatı tüm hızıyla devam ediyor. Özgür Suriye Ordusu’nun da ortak olduğu operasyonlarda Afrin Raco beldesi köyleri ve kırsalında bulunan teröristler bugün itibari ile etkisiz hale getirildi. Raco merkezine yapılan operasyon sonucu TSK’ya bağlı birlikler karadan operasyon yürütürken ÖSO birlikleri de destek olarak TSK’nın yanında operasyonda yer alıyor. Türk jetleri de operasyona havadan destek sağlayarak teröristlerin bulundukları yerleri mevzileyerek bombardıman altına alıyor.

Çatışmalar halen devam ederken Raco beldesi merkezinin TSK ve ÖSO desteği ile teröristlerden arındırılarak merkez ele geçirildi. Bölgede görev yapan AA muhabirlerinden edinilen bilgilere göre TSK ve ÖSO Afrin’in güneybatısında bulunan Cinderes beldesine bağlı olan Ramadiye ve Hamilek köylerini de DEAŞ- PKK/PYD’den kurtardı ve terör unsurlarını etkisiz hale getirdi.

 Zeytin Dalı Harekatı’nın başladığı günden bu yana birçok sayıda terörist etkisiz hale getirilirken bölgenin çoğunluğu da Türk Silahlı Kuvvetleri’nin koruması altında. Harekatın ilk gününden bu yana toplamda 93’ü köy, 6’sı köy altı yerleşimi ve 21’i teröristler tarafından stratejik öneme sahip olan dağ veya tepeler, biri YPG/PKK’ya ait olmak üzere 122 nokta teröristlerden temizlenerek ele geçirildi.