Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 18 Mayıs tarihine kadar aile destek paketi ile yaşlı ve engelli aylıklarını yurt çapındaki vatandaşların hesaplarına yatırırken, Tarım ve Orman Bakanlığı ise dün itibariyle mayıs ayının üçüncü tarımsal destek ödemesini iletti. Söz konusu tarımsal destekler ve sosyal yardımlar vatandaşlar tarafından yakından takip edilirken, farklı destek projeleri de merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu çerçevede, vatandaşlara sunulan desteklerde artışa gidildikçe bakanlıkların resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanan duyurular ile bilgilendirme yapılıyor.

Çiftçilere Destek Kredileri

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile çiftçilere desteklerin süreceğini belirtti. Küçükbaş hayvan üreticilerine işletme yerini büyütmeleri amacıyla verilen kredinin limiti 400.000 TL'den yüzde 50 artış neticesinde 600.000 TL seviyesine yükselirken, büyükbaş için 1.500.000 TL seviyesine artışın yanı sıra organize tarım bölgesi yatırımı yapacak üreticilere ilk defa ilave faiz indirimi uygulanacak. Küçük ekipman kredisi ise 250.000 TL seviyesine yükselecek. Kredi tutarlarındaki artışların belli olmasının ardından sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı:

’’Tarımı sadece ekonomimiz için değil milletimizin bekası için de hayati önemde bir sektör olarak görüyoruz. Son 21 yılda bunun altyapısını güçlendirme yolunda önemli adımlar attık. Tarım desteklerini hem çeşitlendirdik hem de ciddi oranda yükselttik’’ ifadelerine yer verdi.

Promosyon Turk Lirasi

Çiftçilerin 2024 Mayıs Tarımsal Destekleri

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile çiftçilere sağlanacak olan kredilerdeki artışlar ile ilgili bilgilendirmede bulunurken, bakanlığın farklı destek projeleri de vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Bu çerçevede, tarımsal desteklerin ne zaman verileceği en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Mayıs ayının üçüncü tarımsal destek ödemesi dün itibariyle ülke genelindeki çiftçilerin hesaplarına yatırılırken, önümüzdeki süreçlerde de cuma günleri tarımsal desteklerin iletilmesi bekleniyor. Bu durumda, gelecek hafta cuma günü mayıs ayının dördüncü tarımsal desteğinin sağlanması durumunda bakanlık açıklamalarda bulunacak.

Editör: Ali Ölmez