Aile destek paketi ödemeleri Kurban Bayramı öncesinde hak sahibi vatandaşların hesaplarına aktarılırken, evde bakım maaşının, sosyal ve ekonomik destek ödemesinin, toplumun farklı kesimlerine sağlanan destek ödemelerinin de 16 Haziran tarihinde başlayacak olan Kurban Bayramı öncesinde iletilmesi bekleniyor. Destek ödemelerine ilişkin gelişmeler vatandaşlar tarafından yakından takip edilirken, sosyal yardım zamları da merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu çerçevede, destek ödemelerinin hangi oranda zamlanacağı ve gerçekleşecek artışlar neticesinde önümüzdeki süreçlerde sosyal yardımların kaç TL olacağı araştırılıyor.

Aile Bakanlığı Destek Ödemesi Zammı 2024

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı evde bakım maaşından sosyal ekonomik destek ödemesine, yaşlı ve engelli aylıklarından toplumun farklı kesimlerine sağlanan sosyal yardımlara temmuz ayında da ocak ayında olduğu gibi memur maaş katsayısına göre zam yapacak. Mayıs ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından yılın ilk beş ayındaki enflasyon farkı yüzde 22,72 olarak belirlenirken, haziran enflasyon rakamlarının açıklamasının ardından bu oranın artacağı tahmin ediliyor. Bu durumda, sosyal yardım ödemelerinde memur maaş katsayısına göre artışa gidilecek. Memur maaşlarının yüzde 20 dolaylarında artacağına dair tahminler bulunurken, sosyal yardımlarda yüzde 20 oranında artış hayata geçmesi durumunda bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden güncel miktarlara ilişkin kamuoyunu bilgilendiren açıklamalar yapılacak.

Hesap Makinesi Gorseli 2 3

2024 Haziran Sosyal Yardımları

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yaşlı ve engelli aylıklarına, evde bakım maaşına, sosyal ve ekonomik destek ödemesine, toplumun farklı kesimlerine sağlanan sosyal yardımlara temmuz ayında memur maaş katsayısına göre zam yapması beklenirken, temmuz ayındaki zamma sayılı haftalar kala haziran ayı ödemeleri de merak edilen konular arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı haziran ayı destek ödemelerini erkene çekebilir. 16 Haziran tarihinde başlayacak olan Kurban Bayramı dolayısıyla aile destek paketi erken tarihlerde verilirken, ilerleyen süreçlerde de farklı destek ödemelerinin sağlanması halinde bakanlık açıklamalarda bulunacak.

Editör: Ali Ölmez