Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 13 Mayıs tarihine kadar yaşlı ve engelli aylıklarını, aile destek paketi ödemelerini yurt çapındaki vatandaşların hesaplarına yatırırken, önümüzdeki süreçlerde evde bakım maaşının, sosyal ve ekonomik destek ödemesinin iletilmesi bekleniyor. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ise tarımsal destekleri cuma günleri çiftçilere iletmesi bekleniyor. Mayıs ayının üçüncü tarımsal destek ödemesinin bu hafta cuma günü sağlanması halinde bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metinleri yayınlanacak. Her iki bakanlığın destek projeleri araştırılırken, desteklerde ile ilgili kamuoyunu bilgilendiren duyurular yayınlanıyor.

Hibe Desteğine Zam

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı çeşitli destek ödemelerine dair düzenli olarak bilgilendirmede bulunuyor. Mayıs ayının birinci ve ikinci tarımsal destek ödemesinin önceki haftalarda cuma günü sağlanmasının ardından Bakan Yumaklı sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımlar ile kamuoyunu bilgilendirirken, önümüzdeki haftalarda cuma günleri tarımsal destek ödemeleri sağlandıkça bakanlık resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden duyuru metinleri yayınlayacak. Tarımsal destekler için bekleyiş sürerken, IPARD ve kırsal kalkınma desteklerinde, kadın ve genç girişimcilere pozitif ayrımcılıklar sunulan desteklerde hibeye esas proje limitleri yüzde 100 oranında artırıldı ve 7 milyon TL'den 14 milyon TL seviyesine yükseldi.

Turk Lirasi Odeme

Tarımsal Destekler Mayısta Ne Zaman Verilecek?

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın hibeye esas proje limitlerini yüzde 100 oranında artırması ve 7 milyon TL'den 14 milyon TL seviyesine yükseltmesi sonrasında destek ödemelerine dair araştırmalar hız kazandı. Tarım ve Orman Bakanlığı önceki aylarda olduğu gibi mayıs ayına da tarımsal destek ödemelerini genellikle cuma günleri yurt çapındaki çiftçilerin hesaplarına yatırıyor. Bu kapsamda, önümüzdeki süreçlerde cuma günleri tarımsal destek ödemeleri verileceği tahmin ediliyor. Cuma günleri tarımsal destekler sağlandıkça bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyuru metinleri ile kamuoyu bilgilendirilecek.

Editör: Ali Ölmez