14 Mayıs seçimlerine 2 haftadan az süre mitingler devam ederken seçim güvenliği de tartışılmaya başlandı. Yurt dışında kullanılan oyların sona ermesiyle de nerede saklandıkları merak konusu oldu.

Nuray Babacan, "Tabii oyların Türkiye’ye nasıl getirileceği ve nerede saklanacağı daha da önemli. Kullanılan oylar, Türkiye’ye mühürlü çuvallar içinde gönderilene kadar saklandığı odaların kapılarına, siyasi partiler ayrı ayrı kilit takabiliyor. Siyasi partilerin üyeleri gelmeden oda açılamıyor. Daha sonra Türkiye’ye getirilecek oylar, İstanbul Havalimanı’nda özel bir odada saklanacak. Odanın kapısına 7 kilit yapıldı" şeklinde konuya dair açıklamada bulundu.

Oyların yolculuğunun Ankara'da biteceğini vurgulayan Babacan, "Oy verme sürecinin bitmesinin ardından Türkiye’ye gönderilecek oylar, seçim günü parti temsilcilerinin katılımıyla Yüksek Seçim Kurulu’nun gözetiminde Ankara Ticaret Odası (ATO) Congressium’da sayılacak. Seçimin kaderini belirleyecek bu oyların son adresi bir konser salonu… Tüm partilerin gözleri burada olacak" ifadelerini kullandı.