Altın fiyatlarında artış beklentileri yükselirken, ekonomist Atilla Yeşilada'dan Fed faiziyle ilgili önemli bir açıklama geldi. ABD Merkez Bankası'nın politika duruşuna ilişkin devam eden belirsizlikleri vurgulayan Yeşilada, Fed'in faizlerinde indirime gitmeyeceği konusunda çarpıcı bir yorumda bulundu. Altın fiyatlarının bu durumdan nasıl etkilenebileceğine dair uyarılarda bulunan Yeşilada, yatırımcılara dikkatli olmaları çağrısında bulundu. Peki, altın düşer mi? altın yükselir mi? İşte uzman altın yorumları...

 Ons Altın Tarihi Zirvede

Mart ayında durgun bir seyir izleyen altın piyasası, Nisan ayında İran ve İsrail arasında artan gerilimle hareketlendi. Bu durum, piyasalarda belirgin bir etki yarattı. Geçtiğimiz hafta, ons altın 2431 dolar seviyesine yükselerek tarihi bir zirveyi test etti.

Uzmandan Dikkat Çeken Uyarılar

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz politikalarındaki değişiklikler, altın fiyatlarını da etkiledi. Ekonomist Atilla Yeşilada'nın uyarıları ise dikkat çekti. Yeşilada, ABD ekonomisindeki büyüme beklentilerinin istihdam rakamlarıyla ölçüldüğünü belirtti ve bu durumun Fed'in faiz indirme olasılığını azalttığını vurguladı. Ayrıca, enflasyondaki artış ve petrol fiyatlarının belirsizliği, enflasyon beklentilerini yükseltiyor.

Bu tür olaylar altın piyasasını da etkiliyor. Bu durumda altın yatırımcıları, nasıl bir strateji izlemeleri gerektiğini merak ediyor.

Ekonomistten Dikkat Çeken Altın Yorumu Geldi!

Altın ve Bitcoin Yatırımcı Dikkat

Ekonomist, altın yatırımcılarına önemli bir uyarıda bulundu. Yeşilada'ya göre, eğer Fed faiz indirmezse, altın fiyatlarında beklenen yüksek seviyeli yükseliş gerçekleşmeyebilir.

Fiyatlar beklenen seviyede artış göstermeyebilir. Bitcoinde yaşanan düşüşlerin yeterli olmadığını belirten ekonomist, altına dair yükseliş beklentilerinin gerçekleşme ihtimalinin düşük olduğunu vurguladı.

Dar Gelirlilere Dev Nakit Desteği! Her Hane İçin 4000 TL Ödeme Geliyor! Dar Gelirlilere Dev Nakit Desteği! Her Hane İçin 4000 TL Ödeme Geliyor!