Yunanistan’da sular durulmuyor. Yunanistan Süper Ligi’nde zirve yarışını büyük oranda etkileyecek olan PAOK-AEK maçında ofsayt nedeni ile verilmiyen gol sonrası saha olayları yaşandı.

Yunanistan Süper Ligi’nde zirve takipçisi iki takım PAOK ve AEK arasında oynanan maç golsüz seyirde devam ederken PAOK’un attığı gol ofsayt nedeni ile geçerli sayılmadı. Çığ gibi büyüyen taraftar tepkisine, kulüp başkanı Ivan Savvidis’de katılıp, belindeki tabanca ile sahaya girmesinden itibaren olaylar içinden çıkılamaz bir hal aldı. Maçın tatil edilmesine karar veren hakem güvenlik görevlilerinin yakın markajı eşliğinde stadyum dışına çıkarıldı.

Yunanistan Süper Ligi’nde oynanan PAOK-AEK arasındaki maçta çıkan olaylar sebebi ile ülke büyük bir kaosun içine düştü. Verilmeyen golden ötürü taraftarın ve başkanın tepkisinden dolayı yarıda kalan maçın ardından, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Spor Bakanlığı ile görüşme gerçekleştirerek PAOK-AEK maçını değerlendirdi. Bu görüşmede saha olaylarının önemli bir boyutta olduğunu ve PAOK başkanı Savvidis’in saha içerisinde silah ile dolaşmasından ötürü Yunanistan Süper Ligi’nin tatil edilmesi kararı alındı. Saha içerisine silah ile giren başkan, hakeme “Sen öldün” diyerek tehditler savurmuştu. Henüz ne zaman devam edileceği belli olmayan ligde önemli değişiklikler yapılacağını belirtildi. Köklü değişiklikler  ve güvenlik sorununun çözümü dışında sıkıntılı bir süreç Yunanistan Süper Ligi’ni bekliyor. FIFA ve UEFA nezdinde hayli zor bir soruşturma süreci geçirileceği herkes tarafından biliniyor.