İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Kazım Yücel, söz verilmesine rağmen yapılmayan hastane arazisinde yetkililere seslendi. Yücel, “Kayseri merkeze 17 km uzaklıkta bulunan İldem bölgesindeyiz. Bu bölge ile ilgili Kayseri Büyükşehir Belediyesinde 2017 yılının ağustos ayında alınan bir karar var. Bu bölgenin yaklaşık yerleşke nüfusunun 200 bin civarında olduğu hesaplanmış ve sonraki yıllarda da nüfusun artacağı göz önüne alınarak bu bölgede oturan vatandaşlarımızın hem şehir merkezindeki devlet hastanesine hem de şehir hastanesine ulaşımının zorluğu göz önüne alınarak siyasi partilerimiz seçim döneminde bu bölgeye bir 200-300 yataklı hastane planlaması yaptılar.” dedi.

"BU BÖLGE TALAS İLÇESİNDEN DAHA BÜYÜK"

“Bu bölgemizde Gesi, İldem, Beyazşehir, Toki evleri ve benzeri mahallelerimiz göz önüne alındığında şu andaki nüfusu yaklaşık 200 bin yani Talas İlçemizden daha büyük. İldem bölgemiz planlanan hastanesine kavuşmak için 5 yıl geçmiş ve planlanan yerde hala bir hastanenin temelleri atılmamış" diyen Yücel, "Planlanan bu hastane ile ilgili sağlık bakanlığının olurları alınmış, Kayseri İl Sağlık Müdürlüğünün de içerisinde bulunduğu Ankara’da toplantı yapılmış, hatta ‘olmayan İldem bölgesindeki hastaneye isim de verilmiş; Mimarsinan Devlet Hastanesi.” ifadelerini kullandı.

"HASTANE YAPILSA VATANDAŞ KİLOMETRELERCE YOL GİTMEK ZORUNDA KALMAYACAK"
Bölgeye hastane yapılması durumunda vatadaşın hastanelere ulaşmak için kilometrelerce yol gitmek zorunda kalmayacağına da dikkat çeken İYİ Partili Kazım Yücel, şunları söyledi: Bölge halkı hastane ile işi varsa ya 17 km devlet hastanesi için gidiyor ya 25 km şehir hastanesi için gitmek zorunda. Böylesi bir fırsatı almışsınız, belediye meclislerinden geçirmişsiniz, adını bile vermişinin bunun için sadece ihale edip ödeneği alacağınız noktalar kalmış ama bu bölge halkı hala bir hastaneyi göremiyor. Burada bir hastane hayata geçmiş olsa şehir hastanesi veya devlet hastanesine kilometrelerce gitmek zorunda kalmayacak, gittiği yerde yoğunluk olmayacak, bu bölgede doktorlar görev alacak, sağlık çalışanları görev alacak, bir iş istihdamı da doğacak.

"SEÇİM ZAMANI VATANDAŞA VERDİĞİNİZ SÖZLERİ HATIRLATACAĞIZ"
Aradan 5 yıl geçmesine rağmen hala bir adım atılmadığını ve verilen sözün hala tutulmadığını vurgulayan Yücel, "Böylesi bir hastane için belediye meclislerinden karar alınıp geçmesinden tam 5 yıl geçti, bugün temelleri atılıp yapılmak istense de belki 2 yıl daha geçecek. Kayseri kamuoyu şunu bilmeli seçim döneminde verdiğin iz sözler eğer yerine getirilmezse bizler tarafından mutlaka sizlere hatırlatılacak. 200 Bin nüfusu siz şehrin bir ucundan bir ucuna herhangi bir hastalık için taşımak zorunda bırakacaksınız" ifadelerini kullandı.