Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, 2018'de açılan ancak son yıllarda kapalı kalan Çocuk Sanat Merkezi'ni tekrar açtı. İstanbulluoğlu Mahallesi'nde bulunan ve Yozgat Belediyesi tarafından restore edilen tarihi Mehmet Ağa Konağı, 23 Nisan 2018'de Çocuk Sanat Merkezi olarak hizmete açılmıştı. Ancak son 5 yıl içinde kapanmış olan merkez, Başkan Kazım Arslan'ın tekrar göreve gelmesiyle çocuklar için yeniden faaliyete geçti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda gerçekleştirilen törenle Çocuk Sanat Merkezi'nin kapıları yeniden açıldı.

Yozgat Belediye Başkanı Çocuk Sanat Merkezi'ni Tekrar Açtı

Açılış programında konuşan Başkan Kazım Arslan, "2018'de burayı Çocuk Sanat Merkezi olarak açmıştık ve burada çok güzel faaliyetler yapılıyordu. Çocuklarımız bu merkezde kendilerini geliştirecek kurslar alıyorlardı. Ne yazık ki, 2019'dan sonra merkez kapatıldı ve 5 yıldır kapalı durumdaydı. Çocuklarımız bu güzel imkandan mahrum kaldılar. Şimdi bu kapalı olan Çocuk Sanat Merkezi'ni yeniden açıyoruz. Sadece burayı açmakla kalmayacağız, Yozgatlı bütün çocuklarımızı sanat, kültür ve sosyal faaliyetlerden faydalanmaları için teşvik edeceğiz. Bu yönde yoğun gayret göstereceğiz" dedi.

Niğde'de Tehlikeli Trafik İhlallerine Cezalar Yağdı Niğde'de Tehlikeli Trafik İhlallerine Cezalar Yağdı

Ayrıca Yozgat'ın sadece Kent Park bölgesiyle sınırlı olmadığını vurgulayan Arslan, "Yatırımlar sadece belirli bölgelere odaklanmamalı. Bizim amacımız, tüm Yozgatlı çocukların sosyal ve kültürel imkanlardan eşit şekilde faydalanmalarını sağlamak. Bu bölgedeki insanların ve ailelerinin ihtiyaçlarını göz ardı etmemeliyiz. Bu merkezi açmamızın sebebi de bu. İnşallah bu dönemde bu yöne ciddi yatırımlar yapacağız. Mutafoğlu, Çatak, Agah Efendi, Mehmet Hulusi Efendi ve İstanbulluoğlu Mahalleleri gibi bölgelerde de çalışmalarımız olacak" şeklinde konuştu.