Kullanıcılarını büyük bir hüzne uğratan Çiftlik Bank sisteminde kaybedenlerin yanı sıra kazanan kişilerin olduğuda belirlendi. Mehmet Aydın'dan 200 bin TL para aldığını iddia eden Fatih Yalçınkaya önemli açıklamalarda bulundu.

 Yakın zamanda 511 milyon TL vurgun yaparak Uruguay'a kaçan Mehmet Aydın'ın CEO'su olduğu Çiftlik Bank sistemiyle ilgili her geçen gün yeni bilgiler ortaya çıkıyor. Mehmet Aydın'ın yurt dışına kaçmasından sonra 78 bin kişinin mağdur edilmesinin yanı sıra kazançlı çıkan kişilerinde olduğu tespit edildi. Makinalar için anlaşma yapan Çiftlik Bank CEO'su Mehmet Aydın, yurt dışına kaçtıktan sonra makina imalatçısına tekrar ziyarette bulunmayarak 200 bin TL'yi gözden çıkarttığı görüldü.

 Ardında binlerce mağdur bırakan Mehmet Aydın, kaçma sürecinden önce makina imalatçısı olan Fatih Yalçınkaya ile anlaşma sağlayarak makina satın almıştı. Belirtilen sürenin aşılmasının ardından gelen giden olmayınca makina imalatçısı Fatih Yalçınkaya kamera karşısına çıktı. Fatih Yalçınkaya, "5 ay önce ambalaj paketleme makinası yaptırmak için kapımızı çalan Çiftlik Bank yöneticileri aylar geçmesine rağmen herhangi bir satın alma girişiminde bulunmadılar. Peşin olarak verdikleri 200 bin TL'yi iade etmek istiyorum. 1.5 ay boyunca ulaşmaya çalıştık fakat geri dönüşte bulunmadılar. 200 bin TL ve faturalar elimde bulunuyor. Kayyum atanmasının ardından mağdurlara parayı iade edeceğim. Üretmiş olduğum makinayı ise başka müşterilerime satacağım." ifadelerini kullandı.