Yeniden Refah Partisi Develi İlçe Başkanı Mahmut Kılınç "Bazı haberlerde ve bize gelen bilgilerde altın maden ocağında Ocak ayında test yapıldığı ve yapılan test sonucunda yüksek miktarda civa tesbit edildiği, civa tesbit edilmesine rağmen insan sağlığı hiçe sayılarak çalışmalara devam edildiği ve aylarca civa olayının devlettende gizlendiği altın madeninde çalışan 11 işçininde vücudunda civa tesbit edildiği ve bu işçilerin civadan zehirlendiği iddia edilmiştir. Bu iş direk olarak adam öldürmeye teşebbüsdür, adli merciler gereğini yapmalıdır. 


Altın madeninde şoför olarak çalışan bir arkadaş yoğun mesai ile çalışması sonucu uykusuz kalıyor ve uykusuzluğun neticesinde ufak çaplı bir kaza yapıyor,araçda sadece ayna kırılmasın rağmen 2.5 yıldır çalışan arkadaş tazminatsız bir şekilde işden çıkarılıyor işçinin feryadını duyan yok.


Biz altın madeni karşıtı değiliz, altın madeni yüzlerce kişiye istihdam sağlıyor lakin insan sağlığı ve işçilerin hakları herşeyden daha önemli. İnsan Sağlığını hiçe sayrak hareket eden şirket yetikililerinin bu tutumundan dolayı Altın madeni şirketi kapanma noktasına gelmiştir. Altın madenine güvenerek yatırım yapan, borca giren bütün işçilerinde vebali şirket yetkililerin ve buna göz yuman idarecilerin üzerinedir." ifadelerini kullandı.