Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk yaptığı açıklamada; "Yahyalı gibi manevi iklimi güzel olan bir ilçede bugünkü hadise bizi gerçekten derinden üzdü. Kendi, ailesi, yanıyor, belediye personellerimiz yaralanıyor, polis memurumuzun kolu kırılıyor. Böyle bir şeyi Yahyalı olarak da hak etmedik, belediye olarak da hak etmedik" ifadelerini kullandı.

Başkan Öztürk, “Olayın belediye ile uzaktan yakından alakası yok. Çünkü şahsın biraz psikolojik sıkıntılarının olduğu emniyet ve jandarma kayıtlarında var. Dolayısıyla böyle bir sıkıntılı aile; bugün giden belediye personellerimizi adeta rehin alıp, tehdit etmiş. Arkadaşlarımız durumu anlayarak sorun çıkmaması için belediyeye geliyorlar. Şahıs onunla yetinmiyor, almış olduğu benzinle buraya geliyor. Kamera kayıtlarımızda mevcut; aracıyla geliyor, çocuklarıyla beraber içerisinden iniyor, önce belediyemizi taşlıyor. Daha sonra çocuklarıyla birlikte belediyenin önüne gelerek üzerine benzin döküp tehdit etmeye başlıyor. “ sözleriyle olayı anlattı.

Açıklamalarına; “Biz hemen emniyet ve itfaiye ekiplerine haber verdik. Ekipler geldi, şahsı ikna yoluyla eyleminden vazgeçirmek için uğraştıklarını bizzat gördüm. Polisimiz şahsın elinden benzini ve çakmağı almak isterken benzin bir anda tutuşuyor. Kendi, ailesi, yanıyor, belediye personellerimiz yaralanıyor, polis memurumuzun kolu kırılıyor. Böyle bir şeyi Yahyalı olarak da hak etmedik, belediye olarak da hak etmedik" şeklinde açıklık getiren Başkan Öztürk, konuyla ilgili yapılan geçim sıkıntısı sözlerinin gerçeği yansıtmadığını ifade etti.