14 Mart Tıp Bayramı ve Yahyalı Devlet Hastanesi acil servis bölümünün yenilenmesinden dolayı İl Sağlık Müdürü ve Yahyalı Belediye Başkanı ziyarette bulundu.
Yahyalı Belediyesi tarafından yürütülen yenileme çalışmaları sonucunda Yahyalı Devlet Hastanesi acil servisi yenilendi. Yenilenen acil servisin açılışı Kayseri İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli ve Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk tarafından gerçekleştirildi. Önemli bir işe imza attıklarını belirten Esat Öztürk, aynı zamanda hastane personelleri ile Tıp Bayramını kutlayarak, personellere karanfil dağıttı. Kayseri İl Sağlık Müdürü ve Yahyalı Belediye Başkanı haricinde Ak Parti Yahyalı İlçe Başkanı Esat Türkmenoğlu'nunda açılışta bulunduğu görüldü.
Açılışta söz alan Esat Öztürk, "Yeni bir devlet hastanesi inşa ediyoruz. 75 yatak kapasitesi bulunan yeni devlet hastanemiz 1.5 yıl içinde tamamlanacak. Hastane hazır edilene kadar vatandaşlarımızın mağdur olmaması açısından bir yenileme hareketi şarttı. Acil servisimizi yenileyerek olumlu bir harekette bulunduk. Sadece hastane içinde değil dışındada çalışmalar yürütüyoruz. Örneğin; hastane çevresinde otopark, çevre düzenlemesi, ek bina gibi çalışmalara imza atarak vatandaşlarımızın konforunu göz ardı etmemeye çalışıyoruz. Zaman ve saat fark etmeksizin vatandaşımıza hizmet ediyoruz." ifadelerini kullandı. Esat Öztürk ardından açılış konuşmasına katılan İl Sağlık Müdürü, "Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk'e teşekkür ediyorum. Önemli bir işe imza attık. Hastalarımızın ve personellerimizin şartlarını iyileştirmek bizim görevimizdir. Aynı anda 12 hastanın gözlem altında tutulabilmesi için düzenleme gerçekleştirildi. Umarız yeni inşa edilecek hastanemizin hizmete açılması ile vatandaşlarımızı daha iyi şartlarda misafir edebiliriz."