KAYSERİ HABER

Yahyalı Belediyesi Şehit Polisi Unutmadı

Abone Ol

 Kayseri’nin Yahyalı Belediyesi tarafından şehit polis memuru İsmail Mavitaş’ın adı yeni açılan parka verildi.2016 yılında Diyarbakır’da şehit düşen polis İsmail Mavitaş’ın yakınları park açılışında duygu dolu anlar yaşadı.

 Kayseri’nin Yahyalı ilçesindeki Çiğilli Mahallesi yeni bir parka kavuştu. Yahyalı Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan parka şehit polis İsmail Mavitaş’ın adı verildi. Parkın açılış törenine Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk ve şehit yakınları katıldı. İlçe Müftüsü Dursun Sarı’nın şehit polis memuru İsmail Mavitaş için okuduğu duanın ardından açılış töreni gerçekleştirildi. Şehit İsmail Mavitaş’ın eşi, çocukları ve ailesinin katıldığı törende gözyaşları sel oldu. 2016 yılında Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde görev yapan polis memuru Mavitaş, teröristlerin hain saldırısı sonucunda şehit düşmüştü. Şehit polis memurunun naaşı doğup büyüdüğü topraklar olan Yahyalı ilçesine gömülmüştü. Yahyalı Belediyesi tarafından unutulmayan şehit Mavitaş’ın adının yeni açılan parkta yaşatılmasına karar verildi.

 Park açılışında konuşan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, ‘’2016 yılında kaybettiğimiz şehidimiz İsmail Mavitaş’ın adını yaşatabildiğimiz için çok mutluyuz’’ dedi. Şehitlerin hakkının ödenemeyeceğini belirten Başkan Öztürk, ‘’Milletimiz hem içeride hem de dışarıda hain odaklarla savaşmaktadır. Birlik ve beraberliğimizi korumayı başarmamız gerekmektedir. Şehitlerimiz vatan için canlarını feda etmiştir. Onların hakkını, bıraktıkları mirası korumak için elimizden geleni yapmalıyız. Şehidimizin ailesi bizimde ailemizdir. Yahyalı ilçesine yeni tesisler kazandırmaya devam edeceğiz’’ diye konuştu.

 Şehit polis memuru İsmail Mavitaş’ın eşiyse tören boyunca göz yaşı döktü. Eşiyle gurur duyduğunu belirten acılı eş, ‘’Yahyalı Belediyesine teşekkür ediyorum. Eşim vatan uğruna canından vazgeçti. Teröristlere geçit vermedi. Onun unutulmadığını görmek, yaptıklarının taktir edildiğini bilmek bizim için çok önemli. Çocuğum henüz çok küçük ama ileride babasının nasıl bir insan olduğunu ve vatan için şehadet şerbetini içtiğini görünce gurur duyacağını biliyorum’’ dedi.