Asgari ücret zammının belirlenebilmesi için 2024 yılının son haftalarında işçi ve işveren temsilcileri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ev sahipliğinde gerçekleşecek olan asgari ücret tespit komisyonu toplantılarında bir araya gelecekler. Söz konusu toplantılar neticesinde 2025 yılı boyunca asgari ücretli çalışanların alacağı maaşlar belirlenecek. Asgari ücret zammına dair gelişmeler yakından takip ederken, emekli ve memur maaşlarındaki nihai zam oranı da haziran ayı enflasyon rakamlarının temmuz ayının ilk günlerinde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından duyurulması ile birlikte belli olacak. Bu çerçevede, emekliler, memurlar, asgari ücretli çalışanlar haziran ayının ortalarına doğru yaklaşırken maaş zamlarına dair hesaplamalar gerçekleştiriyorlar. Milyonlarca emeklinin ve memurun maaşının hangi oranda artacağına dair hesaplamalar sürerken, sosyal yardımlardaki artışlar da araştırılıyor.

Sosyal Yardımlar 2024 Temmuz Zammı

Temmuz ayında ocak ayında olduğu gibi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı evde bakım maaşından sosyal ve ekonomik destek ödemesine, yaşlı ve engelli aylıklarından toplumun farklı kesimlerine sağlanan sosyal yardım ödemelerine zam yapacak. Söz konusu destek ödemelerinin hangi oranda artacağına ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi fakat memur maaşlarının yüzde 20 dolaylarında zamlanacağına ilişkin tahminler bulunduğu için sosyal yardım ödemelerinde de yüzde 20 dolaylarında artış hayata geçebilir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da temmuz ayında sosyal yardım ödemelerindeki artış miktarının netlik kazanmasının ardından resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlayacağı duyurular ile destek ödemelerindeki artışlara ve güncel miktarlar dair kamuoyunu aydınlatacak.

Maaslara Zam 2024 Mayis

Sosyal Yardım Ödemeleri 2024 Haziran

Temmuz ayında sosyal yardım ödemelerine ne kadar zam yapılacağı merak edilirken, söz konusu zamma haftalar kala haziran ayı ödemeleri de araştırılan konular arasında yer alıyor. Aile destek paketi ödemelerinin, yaşlı ve engelli aylıklarının Kurban Bayramı öncesi hesaplara yatırılmasının ardından 7608 TL tutarındaki evde bakım maaşının, ortalama 5330 TL olan sosyal ekonomik destek ödemesinin 16 Haziran tarihinde başlayacak olan Kurban Bayramı öncesinde bu hafta itibariyle hak sahibi vatandaşlara iletilmesi durumunda bakanlık açıklamalarda bulunacak.

Editör: Ali Ölmez