Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı geçtiğimiz haftanın sonlarına doğru 850 TL ile 1250 TL arasında değişkenlik gösteren mayıs ayı aile destek paketi ödemelerini iletmişti. Söz konusu aile destek paketi ödemelerinin ardından dün itibariyle de yaşlı ve engelli aylıkları verildi. Mayıs ayının ortalarında destek ödemelerine ilişkin peş peşe açıklamalar gelirken, farklı sosyal yardım programlarından yararlanan vatandaşlar da ödeme tarihlerini merak ediyorlar. Geçtiğimiz aylardaki ödeme tarihleri dikkate alınarak yürütülen tahminler neticesinde evde bakım maaşı için araştırmalar sürüyor.   

Evde Bakım Yardımı Mayıs 2024 Ödemesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın önceki aylarda gerçekleştirdiği ödeme tarihleri dikkate alınarak yürütülen tahminlere göre 15 Mayıs civarında evde bakım maaşı ödemelerinin sağlanması bekleniyor. Bu çerçevede, birkaç gün içerisinde 7608 TL tutarındaki evde bakım maaşı sağlanabilir. Evde bakım yardımı ödemelerinin mayıs ayında hesaplara yatırılması halinde bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyuru metinleri ile kamuoyu bilgilendirilecek.

Turk Lirasi Emekli Promosyon

Evde Bakım Maaşı Kaç TL Olacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın evde bakım maaşı ödemelerini bu hafta içerisinde yurt çapındaki yüzbinlerce hak sahibi vatandaşın hesabına yatırması beklenirken, evde bakım maaşı ödemelerinin güncel tutarları ve gerçekleşecek artış miktarı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı destek ödemelerine memur maaş katsayısına göre altı ayda bir zam yapıyor. Bu çerçevede, ocak ayında yapılan artış neticesinde evde bakım maaşı ödemeleri 7608 TL seviyesine kadar çıkarken temmuz ayında da sosyal yardımlara memur maaş katsayısına göre zam yapılacak. Bu durumda, evde bakım maaşı ödemelerinin 9000 TL seviyesine yükselmesi bekleniyor.

Editör: Ali Ölmez