Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın aile destek paketi ile yaşlı engelli aylıklarını geçtiğimiz hafta yurt çapındaki vatandaşların hesaplarına yatırmasının ardından, farklı destek programlarından yararlanan vatandaşlar da ödemelerin detayları ile ilgili araştırmalar gerçekleştirmeye başladılar. Bu çerçevede, sosyal yardımların hangi tarihlerde verileceği merak edilen konular arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı farklı destek programları çerçevesinde ödemelerin ne zaman yapılacağına ilişkin henüz açıklamalarda bulunmasa da geçtiğimiz aylardaki ödeme tarihleri dikkate alınarak sosyal yardım ödemeleri için tahminler yürütülüyor. Sosyal yardımlardan yararlanan vatandaşlar da güncel tahminleri yakından takip ediyorlar.

Mayıs 2024 SED Yardımı Ödemesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal ve ekonomik destek ödemesi çerçevesinde mayıs ayında da düşük gelirli hanelerde bulunan öğrencilerin eğitim hayatlarına destek olabilmek ve ailelerin maddi yükleri hafifletebilmek için ortalama 5330 TL ödeme yapacak. Sosyal ve ekonomik destek ödemesinin tarihi ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi fakat önceki aylardaki ödeme tarihleri dikkate alınarak yürütülen tahminlere göre 15-20 Mayıs tarihleri arasında sosyal yardımların sağlanması bekleniyor. Sosyal ve ekonomik destek ödemesinin bu haftanın son günlerinde veya önümüzdeki haftanın ilk günlerinde verilmesi durumunda bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile kamuoyu bilgilendirilecek.

Aile Destekler 2024

SED Yardımı Zammı 2024 Temmuz

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sosyal ekonomik destek ödemesini ilerleyen günlerde ülke genelindeki hak sahibi vatandaşların hesabına yatırması beklenirken, sosyal yardım programlarından yaralanan vatandaşlar da mayıs ayının ortalarında destek ödemelerinde gerçekleşecek artışları merak ediyorlar. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardımlara altı ayda bir memur maaş katsayısına göre zam yaptığından dolayı SED yardımında da temmuz ayında artışa gidilecek. Temmuz ayında sosyal ve ekonomik destek ödemesinde artışa gidilmesinin ardından bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile ödemelerin tutarlarına ilişkin kamuoyu bilgilendirilecek. Memur maaşlarının yüzde 20 ile 25 oranda artacağına dair tahminler bulunduğu için sosyal ekonomik destek ödemesi de yüzde 20 ile 25 aralığında yükselebilir.

Editör: Ali Ölmez