Erciyes Kayak Merkezi yılın ilk günü, gelen vatandaşlar ile dopdolu ve kalabalık geçti. Kayak yapan vatandaşlar arasında hem yerli turistler hem yabancı turistler hem de Kayseri'de ikamet eden vatandaşlar vardı. Yabancı turistlerin büyük bir kısmı yılbaşını Erciyes'te geçirmek için Rusya ve Polonya'dan geldi. İlerleyen günlerde diğer ülkelerden de yabancı turist gelmesi bekleniyor. Yerli turistler diğer illerden Kayseri'yi ve Erciyes'i görmek için gelenlerdi. Kayseri'de yaşayan Kayserili vatandaşlar da yılın ilk gününde pazar gününün keyfini çıkararak aileleri ve arkadaşlarıyla Erciyes Kayak Merkezi'nin yolunu tuttu. 

Kayak merkezine gelen vatandaşların teleferiğe binerek vakit geçirdikleri, kayak yapmayı bilenlerin ya da ilk defa yapmak isteyenlerin kayak yaptıkları, kayak dersi almak isteyen kişilerin hocalar eşliğinde ders aldığı, kayak yapmayan vatandaşların ise kızaklarla kaydıkları görüldü. Karnı acıkan vatandaşlar Kayseri sucuğunun tadına baktı. Yerli vatandaşlarla yapılan röportajlarda vatandaşlar, Erciyes'e gelmenin çok güzel bir duygu olduğunu ancak enflasyon ve kur dengesi sebebiyle fiyatların geçen seneye göre daha çok zamlandığını söyledi. Şehir dışından gelip de konaklama ihtiyacı olan yerli turistlerin büyük bir kısmı Erciyes civarındaki otellerin çok pahalı olduğunu aktardı. Yerli turistlerin bazıları kur dengesi dolayısıyla yabancı turistlerin daha rahat vakit geçirdiklerini ve alım güçlerinin çok yüksek olduğunu da dile getirdi.

Erciyes Kayak Merkezi'ne yıl içerisinde 40 bin civarında yabancı turist gelmesi bekleniyor. İlk turist kafilesi Rusya ve Polonya'dan gelmişti, ilerleyen günlerde de diğer ülkelerden yabancı turistlerin gelmesi hedefleniyor.