Ünalmış yaptığı açıklamada:

Kayseri'de Özel Gereksinimli Bireyler İçin Afet Hazırlığı Semineri Düzenlendi Kayseri'de Özel Gereksinimli Bireyler İçin Afet Hazırlığı Semineri Düzenlendi

Kamuoyunca malum olduğu üzere AKP Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Memduh BÜYÜKKILIÇ; Ankara’da yeniden adaylığı ilan edilip Kayseri’ye gelince Kayserimizin manevi değere sahip en önemli yerlerden birisi Seyid Burhaneddin Türbesi’ne gelmiş ve burada vatandaşlar tarafından bir kutlama yapılmıştı. Kutlamada konfetiler patlatılıp ses düzenekleri kurulup nutuk atan konuşmalar yapılmıştı. 


Seyid Burhaneddin Hazretleri’nin Türbesi, Kayseri’deki neredeyse herkesin bildiği, düğünlerde, mutlu günlerde gidilip dua edilen ve manevi olarak huzur ve destek alınan önemli bir yerdir. 

Kayseri’nin en büyük ve en eski mezarlıklarından birinin bulunduğu bu yerin özelliği gereği dua edilir,  vefat edenlere azami ölçüde saygı gösterilir, hatta yüksek sesle bile konuşulmaz. 

AKP ve avaneleri için kutsal değerler, manevi alanlar sadece kendi menfaatlerine uygun kullanıldığında oradaki hassasiyetler dikkate alınmıyor. Eğer CHP ya da başka partili bir başkan ya da adayı bu şekilde bir kutlama ya da konuşma yapsaydı, ne dinsizlikleri kalırdı, ne imansızlıkları ne de kutsal değerlere saygısızlıkları… Ama kendileri yapınca inançlı insan oluyorlar, kutsal değerlere saygı gösteren, dindar, müslüman oluyorlar. 
Biz de bu tutuma siyasal islamın bir tezahürü diyoruz… 

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh BÜYÜKKILIÇ ve ananelerinin bu tutumu ve kutlamaları, Kayseri’deki AKP’liler de dahil olmak üzere birçok kimseyi rahatsız ettiği gibi Valisi Sayın Gökmen ÇİÇEK’i de rahatsız etmiş olacak ki, kutlamalardan bir iki gün sonra Seyid Burhaneddin Türbesi’nden bir video paylaştı. 

Videodaki türbe görevlisi sözlerine “Edep Edep Edep” diye başlıyor. 
Vali Bey, bu video ile Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı ve Adayı Memduh BÜYÜKKILIÇ’a çok ince bir mesaj göndermiş… 

EDEP EDEP EDEP!
Kayseri Valisi Sayın Gökmen ÇİÇEK okumuş insan; ne diyecekti “Saygısızlar” mı diyecekti ? 
Anlarlar mı bilemem ama mesaj çok güzel ve Kayseri’nin sesi bir mesaj olmuş…
Teşekkürler Sayın Valim!

422436087 10160869621052696 7962433634008515310 N