Partisinin programı dahilinde Kayseri'ye gelen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, önce parti binasında basın mensupları ve parti çalışanları ile buluştu. Daha sonrasında Cuma namazını Cumhuriyet Meydanı Bürüngüz Camisi'nde kıldıktan sonra ilk olarak Kapalıçarşı esnafını ziyaret etti. Esnafların sorunlarını dinleyen ve onlarla hatıra fotoğrafı çektiren Özdağ, "Biz geldiğimizde tüm mülteciler gidecek ve her şey daha güllük gülistanlık olacak." ifadelerini kullandı. Çarşı esnafı ve gençler tarafından yoğun ilgi ile karşılaşan Özdağ, vatandaşlar tarafından kendisine yöneltilen soruları da yanıtsız bırakmadı.

Vatandaşın gündeminde mülteci sorunu vardı ve Ümit Özdağ onlara vaatlerde bulunarak, "Hiç merak etmeyin, bizim iktidarımızda mülteciler ülkelerine dönecek. Bizler daha mutlu olacağız." ifadelerini kullandı.

Kapalıçarşı ziyaretinden sonra "Kadınlar Çarşısı Heykeli" önünde hatıra fotoğrafı çektiren Özdağ, orada bulunan esnafları da ziyaret etti ve hayırlı işler dileklerinde bulundu. Bir pastırmacıda pastırma keserek tadına bakan Ümit Özdağ, satıcının pastırma dilim fiyatı söylemesinin ardından "İnce keselim bari." dedi ve gülerek cevap verdi.

Vatandaşların sorularına her fırsatta cevap vermeye çalışan Özdağ, bir vatandaşla mülteciler hakkında sohbet etti. Ümit Özdağ'ı gören ve yanına gelen vatandaş "Mültecileri düşünecek olursak onlar insan değil mi, bu kadar insana yazık değil mi ? Almanya'da bulunan Türkler de mülteci değil mi?." ifadelerini kullandı. Özdağ ise "Elbette onlar da insan. Allah hiç kimseyi onların durumunda bırakmasın. Elbette onlar için üzülüyoruz ancak ellerini kollarını sallayarak ülkeye girmeleri ve düzeni bozmaları kabul edilemez. Ekonomiye hiçbir katkısı olmayan bu kişilerin geri dönüşü mecburidir. Almanya'daki Türkler sınırlardan ellerini kollarını sallayarak yasal olmayan yollardan gitmiyorlar. Ekonomiye katkı veriyorlar ve yasal yollarla ülkeye giriş yapıyorlar." ifadelerini kullandı. Vatandaş ise konuşmayı şöyle sürdürdü: "Almanya'ya kaçak yollarla giriş yapan hiç mi Türk yok?" Özdağ ise şöyle cevap verdi: "Elbette vardır ancak burada bulunan Suriyeliler kadar değil."

Esnaf ziyaretlerini ve vatandaş sohbetlerini devam ettiren Ümit Özdağ, partisinin bir dizi program çerçevesinde Kayseri'de bulunmaya yarın da devam edecek. Dernekleri ve odaları da ziyaret etmeyi planlayan Özdağ, işleri bittikten sonra Kayseri'den ayrılacak.