Mayıs ayının ortalarında yurt çapındaki farklı şehirlerde fırıncıların talepleri doğrultusunda ekmek fiyatlarına zam yapılırken, belediyeler de halk ekmek projelerine ve ekmek desteklerine ilişkin bilgilendirmede bulunuyorlar. Bu çerçevede, belediyelerin resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yapılan açıklamalar yakından takip edilirken, Kestel Belediyesi de ücretsiz ekmek dağıtımına başladığını duyurdu. Söz konusu açıklamanın ardından ayrıntılar merak konusu olurken, belediyenin resmi internet sitesi üzerinden duyuru metni yayınlandı.

Ücretsiz Ekmek Dağıtımı

Kestel Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre ihtiyaç sahiplerine yönelik ücretsiz ekmek uygulaması mayıs ayı itibariyle başladı. Mayıs ayının ilk günlerinde söz konusu destek programının başlamasının ardından belediyenin resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan duyuru ile kamuoyu bilgilendirildi. İhtiyaç sahiplerine yönelik ücretsiz ekmek dağıtımı ile ilgili yapılan açıklamada:

‘’Belediyemiz yeni dцnemde ihtiyaз sahiplerine yцnelik ьcretsiz ekmek dağıtımı uygulamasına bugьn itibarıyla başlamıştır. Mevcutta incelemesi tamamlanmış, kayıtlı bulunan 1000 e yakın hanemiz gibi, şartları sağlayarak hizmetimizden faydalanmak isteyen vatandaşlarımız; Vani Mehmet Mah. İmren Sok. No:13/C (Sevgi Bankası) adresinde, mesai gьn ve saatlerinde başvuruda bulunabilirler’’ denildi.

Kayseri'de Ekmek Fiyatlarına Zam 200 Gram Ekmeğe 1 Tl Artış!

Ekmeğe Zam Yapılacak Mı?

Kestel Belediyesi dar gelirli hanelere yönelik ücretsiz ekmek desteği ile ilgili resmi internet sitesi üzerinden bilgilendirmede bulunurken, belediyelerin ekmek destekleri ve halk ekmek projeleri yakından takip ediliyor. Bu çerçevede, halk ekmek fiyatlarında indirimler ya da dar gelirli vatandaşlar için destekler hayata geçirildikçe belediyeler açıklamalarda bulunabilirler. Belediyelerin destekleri ile birlikte fırıncıların talepleri doğrultusunda ekmek fiyat tarifelerinde değişiklikler oluşurken, önümüzdeki süreçlerde de ekmeğe zam yapıldıkça fırıncılar odaları kamuoyunu aydınlatacaklar.

Editör: Ali Ölmez