Türkiye İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Okan Geçgel ile yaptığı özel röportajda 6 ay gibi kısa bir süre içerisinde Kayseri’de uyuşturucuyla mücadelede gelinen noktayı tüm detaylarıyla paylaştı:

Uyuşturucuyla mücadelenin iki ayağı olduğuna dikkat çeken Vali Çiçek, ilk ayağın uyuşturucuya hiç başlamamış çocukları, gençleri korumak, önlem almak; ikinci ayağın ise uyuşturucu kullanan gençleri iyileştirmek, yeniden kazanmak olduğunu ifade etti.

Vali Çiçek açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Bir de buna yakalanmış olan, bu illete, bu alçaklara maalesef uyuşturucuya alıştırılmış gençleri de yalnızlığa ve sahipsizliğe bırakamayız. Biz Türkiye'nin en büyük rehabilitasyon merkezini de Kayseri'de yapacağız. Bu manada Yeşilay'la bir protokol imzaladık.

“Rehabilitasyon Merkezimizi Hayırseverlerimizle İnşa Edeceğiz, Yeşilay İşletecek”

Biz ilk başta 40 yataklı bir rehabilitasyon hastanesini İncesu'ya hemen giderken Fen Lisesi dediğimiz alanda başlıyoruz. Hesaplarımızı da açtık, okullarımızı özellikle rehabilitasyon merkezimizi hayırseverlerin desteğiyle yapacağız. Ama işletmesi Yeşilay tarafından yapılacak. Yeşilay 100 personel alacak. Doktorlar, psikiyatristler, psikologlar, güvenlik görevlileri, hemşireler, çalışanlar her şey içerisinde olacak. Bu yetmeyecek içerisinde iş yurtları olacak yani aynı zamanda uyuşturucu batağından kurtarmaya çalıştığımız çocuklarımızı meşgul etmemiz gerekiyor ve meslek öğretmemiz gerekiyor. İçerisinde seralar, halı sahalar, spor alanları, meslek öğrenecekleri alanlar da bu alanın içerisine yapılacak. 200 dönümlük alanı sırf bu iş için tahsis ettik.

“Sadece Kayseri’ye Değil Tüm Bölgeye Hizmet Verecek”

Şimdiden halkımızın hayırseverlerinin çok büyük teveccühüyle karşılaştık. Hayırseverlerimize daha yeni ulaşmamıza rağmen birçok destek aldık. Çok kısa süre sonra inşaatı başlamış olacak. İnşallah bölgede bu belaya bulaşmış çocuklarımızın kurtulması için çok muazzam bir çalışma olacak hem de Türkiye'ye örnek olacak. Ben bunu çok önemsiyorum. Türkiye'nin en büyük ve en önemli uyuşturucu rehabilitasyon merkezini Kayseri'de yaparak sadece Kayseri'deki değil bölgedeki çocukları da kurtarmayı hedefliyoruz. Buradaki çocukları tedaviden sonra da boş bırakmadan bunların burada iş bulmaları, burada meslek öğrenmeleri, daha sonraki adımda ise oluşturacağımız bir heyetle bu çocukların takibini de buradan yapacağız. Biz ya Allah Bismillah dedik başladık.” 

“Hem Eğitim Hem Rehabilite Hem Detoks Merkezi Olacak”

Uyuşturucunun pençesinden kurtarılan gençlerin sonraki yaşamlarını daha verimli, kaliteli ve keyifli kılmak adına Rehabilitasyon Merkezi bünyesinde birçok farklı alanda çalışmalar yürütüleceğini belirten Vali Çiçek, 2023 yazında projeyi bitirmeyi hedeflediklerini iletti.

“Meslek edinme kursları, spor sahaları, seralar olacak ve çocuklar boş zamanlarında tarımla, toprakla uğraşacaklar. Meslekler üreteceğiz; kaynakçılık kursları, yazılımla ilgili, bilgisayarla kurslar verilecek. Orayı hem bir okul haline getireceğiz hem rehabilitasyon hem de çocuklar detoks yapacak. Uzman bir ekiple bu işi başaracağız özellikle ilk etapta düşündüğümüz personel sayısı 100 ama biz onu 200-300 personelle bölgenin en iyisi yapıp inşallah sadece Türkiye'ye değil Avrupa'ya da örnek bir tesise dönüştüreceğiz. 
Önümüzdeki 2023'ün yazında bu projeyi bitirmeyi planlıyoruz. Hastanemiz bitecek ama diğer işler peyderpey devam edecek.”