Kayseri SGK İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Türkiye-Almanya Danışma Günleri 25 Haziran’da Nevşehir'de başlayacak. SGK ve Alman Emeklilik Sigortası Kurumları işbirliğiyle düzenlenecek etkinlik, 25-27 Haziran 2024 tarihleri arasında SGK Nevşehir Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Hizmet Binası’nda gerçekleştirilecek.

Türkiye-Almanya Danışma Günleri 25 Haziran'da Başlıyor

Açıklamada, "Türkiye-Almanya Sosyal Güvenlik Sözleşmesi kapsamında, Almanya’da çalışan vatandaşlarımız ve aile bireyleri, sosyal güvenlik haklarını Türkiye’de de kullanabilmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Alman Emeklilik Sigortası Kurumları, sosyal güvenlik hakları konusunda bilgilendirme amacıyla Türkiye-Almanya Danışma Günleri’ni düzenlemektedir" denildi.

Bu danışma hizmetinden Nevşehir, Aksaray, Kayseri, Kırşehir, Niğde ve Yozgat illerinde yaşayan Türk ve Alman vatandaşları ile aile bireyleri yararlanabilecek. Danışma hizmeti, yaşlılık, malullük, ölüm ve hastalık gibi sosyal güvenlik hakları ve yurtdışında geçen sürelerin borçlanmasıyla ilgili soruların Türk ve Alman uzmanlar tarafından birebir cevaplandırılması şeklinde verilecek.

Hizmet ücretsiz olarak Türkçe ve Almanca dillerinde sunulacak. Danışma hizmetinden yararlanmak isteyenlerin, 0 312 432 12 26 veya 0 312 432 12 29 numaralı telefonlardan randevu almaları gerekiyor. Ayrıca, kimlik, Türk sigorta sicil numarası, tahsis numarası, yabancı ülke sosyal güvenlik numarası, Almanya’daki ikamet ve çalışma yerlerine ait belgelerle birlikte gelmeleri önemle belirtilmiştir.

Editör: Osman Baytekin