Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Turizm Fakültesi, Türkiye'nin turizm potansiyeli ve sektöründeki gelişmeleri değerlendirmek amacıyla "Kayseri'nin Turizm Değerleri" adlı bir panel düzenledi. Panele Kayseri Valisi Gökmen Çiçek'in yanı sıra ERÜ Rektör Yardımcıları, ilçe kaymakamları, il kültür ve turizm müdürü ve diğer yerel yöneticiler de katıldı. Etkinlik, sanat sergisinin açılışı ve Özbek pilavının ikramı ile başladı, ardından "Kayseri'nin Turizm Değerleri" başlıklı panele geçildi.

Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi Panel Düzenledi

Panelin açılışında konuşan Vali Çiçek, turizm fakültelerinde okuyan öğrencilerin memleketleri için milli bir görev ifa ettiklerini vurguladı. Turizmin sadece ekonomiye değil, aynı zamanda istihdama da büyük katkı sağladığını belirterek, turizm sektörünün önemine dikkat çekti. Çiçek, turizmin dünya genelindeki önemine ve Türkiye'nin turizm gelirlerindeki yeri hakkında bilgi vererek, bu alanda yapılan çalışmaların önemini vurguladı.

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy İhracat Oranlarını Değerlendirdi Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy İhracat Oranlarını Değerlendirdi

Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kenan Güllü ise panelin düzenlenmesindeki amaçları ve fakültelerindeki çalışmaları anlattı. Güllü, Kayseri'nin turizm potansiyeline ve fırsatlarına değinerek, şehrin altın çağını yaşadığını ifade etti. Kayseri'nin turizm alanındaki başarılarının, yerel yönetimlerin ve üniversitenin işbirliğiyle sağlandığını belirtti.