Haziran ayına girilmesinin ardından belediyelerin resmi internet üzerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden toplu taşıma düzenlemelerine ilişkin yapılacak açıklamalar yakından takip edilirken, ülke genelindeki farklı belediyeler de Liselere Geçiş Sınavı’na katılacak öğrencilere toplu taşımanın ücretsiz olacağını duyuruyorlar. Bu çerçevede, farklı illerde yaşayan vatandaşlar da söz konusu duyuruların ayrıntılarını merak ediyorlar.

Ogrenci Toplu Tasima *Indirim

Toplu Taşıma Ücretsiz

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre 2 Haziran Pazar günü Liselere Geçiş Sınavı’na katılacak olan öğrencilere Malatya Büyükşehir Belediyesi MOTAŞ otobüsleri ve trambüsleri ücretsiz hizmet verecek. Söz konusu toplu taşım araçlarından 07.30 ile 14 arası ücretsiz olarak faydalanılabilirken, konuya ilişkin belediyenin resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan duyuru metninde:

‘’Konuyla ilgili Belediyeden yapılan açıklamada, Malatya Büyükşehir Belediyesi MOTAŞ’a ait otobüsler ve trambüslerin 2 Haziran Pazar günü Liselere Geçiş Sınavına (LGS) katılacak öğrencilere ücretsiz olarak hizmet vereceği ifade edildi. Sınava girecek öğrenciler sınav giriş belgesini göstererek refakatçisi ile birlikte Büyükşehir Belediyesine ait toplu ulaşım araçlarından 07.30 ile 14.00 saatleri arasında ücretsiz olarak faydalanabilecekler’’ denildi.

Editör: Ali Ölmez