Toplu taşıma fiyat tarifelerinde değişiklikler oluşması durumunda haziran ayında da ülke genelindeki belediyeler açıklamalarda bulunurken, farklı illerde ikamet eden vatandaşlar da belediyelerin toplu taşıma fiyat tarifelerine ilişkin yayınladıkları duyuruları yakından takip ediyorlar. Toplu taşıma fiyat tarifelerinde değişiklikler olup olmayacağı merak edilirken, çeşitli sınavlar sebebiyle toplu taşımada ücretsiz ulaşım imkanı sağlandıkça belediyeler açıklamalarda bulunuyorlar. Bu çerçevede, 8-9 Haziran tarihleri arasında yapılacak olan YKS öncesinde belediyeler peş peşe açıklamalarda bulunuyorlar.

YKSde Toplu Taşıma Ücretsiz Mi?

8-9 Haziran tarihlerinde milyonlarca üniversite öğrencisi adayı YKS’ye giriş yapacak. Söz konusu sınav için geri sayım devam ederken, toplu taşımanın ücretsiz olup olmayacağı merak ediliyor. Belediyeler de toplu taşıma düzenlemeleri ile ilgili bilgilendirmede bulunuyorlar. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre hafta sonu gerçekleşecek YKS’ye girecek olan öğrenciler ve personeller için ücretsiz seferler düzenlenecek. Konuya ilişkin belediyenin resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan bilgilendirme metninde:

‘’08-09 Haziran günlerinde Türkiye’de Yükseköğretim Kurumlar Sınavı’nda 2 milyonda fazla öğrenci ter dökecek. Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli’de YKS’ye girecek 120 bin 195 öğrenci ve görevli personel için ek seferler düzenleyecek. Ayrıca öğrenciler ve görevliler için ücretsiz ulaşım imkanı sağlanacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 08-09 Haziran günlerinde sınava girecek öğrenci ve sınavda görevli personel için ek sefer düzenleyecek. Ulaşımda ek seferler konularak öğrencilerin gönül rahatlığı ile sınav yerlerine gitmeleri sağlanacak’’ denildi.

Ogrenci Toplu Tasima *Indirim

Toplu Taşıma Zamları 2024 Haziran

YKS dolayısıyla yurt çapındaki farklı pek çok belediye ücretsiz toplu taşıma hizmeti hayata geçirirken, ülke genelindeki farklı şehirlerde ikamet eden vatandaşlar da toplu taşıma zam haberlerine dair gelişmeleri yakından takip ediyorlar. Toplu taşıma zamlarına dair gelişmeler yaşandıkça ve belediyeler açıklamalarda bulunduğu için belediyelerin resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden toplu taşıma fiyat tarifelerindeki güncel zam ya da indirim haberlerine erişilebilir, detaylı bilgi edinilebilir.

Editör: Ali Ölmez