Tarımsal destek ödemelerine ilişkin gelişmeler mayıs ayının son günlerine doğru yaklaşırken üreticiler tarafından yakından takip ediliyor. Mayıs ayının ilk gününden bugüne kadar toplam üç farklı tarımsal destek ödemesi çiftçilere sağlanırken, ödemeler yapıldıkça bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metinleri yayınlanıyor. Bu kapsamda, vatandaşlar da tarımsal destek ödemelerinin alt başlıkları ile ilgili araştırmalar gerçekleştiriyorlar. Mayıs ayının dördüncü tarımsal destek ödemesinin bugün verilmesinin ardından ödemenin alt başlıkları ve tutarları belli oldu.

Mayıs 2024 Tarımsal Destek Ödemesi

Tarım ve Orman Bakanlığı merakla beklenen mayıs ayının dördüncü tarımsal destek ödemesini bugün itibariyle ülke genelindeki üreticilerin hesaplarına yatırdı. Söz konusu tarımsal desteğin sağlanmasının ardından bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanan duyurular ile kamuoyu bilgilendirildi. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre mayıs ayının dördüncü tarımsal destek ödemesinin alt başlıkları ve tutarları şöyle:

Hububat-baklagil ve dane mısır fark ödemesi desteği kapsamında 1 milyar 199 milyon 293 bin 160 TL,
Kırsal kalkınma yatırım desteği kapsamında 22 milyon 44 bin 840 TL,
Hastalıktan ari işletme desteği kapsamında 447 bin TL.

Aile Destek Turk Lirasi

Tarımsal Destekler 2024 Mayıs Ne Zaman Verilecek?

Tarım ve Orman Bakanlığı mayıs ayının dördüncü tarımsal destek ödemesi çerçevesinde 3 farklı alt başlıktan oluşan 1 milyar 221 milyon 785 bin TL tutarındaki tarımsal destek ödemesini ülke genelindeki çiftçilerin hesaplarına yatırılırken, tarımsal desteklere dair gelişmeleri yakından takip ediliyor. Bu durumda, önümüzdeki süreçlerde tarımsal desteklerin ne zaman verileceği en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarımsal destek ödemelerini genellikle cuma günleri ülke genelindeki çiftçilerin hesaplarına yatırıyor. Bu durumda, önümüzdeki haftalarda cuma günleri tarımsal destek ödemeleri sağlanabilir. Cuma günleri tarımsal destekler verildikçe bakanlık resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile üreticileri bilgilendirecek.

Editör: Ali Ölmez