Tarım ve Orman Bakanlığı 6 farklı alt başlıktan oluşan haziran ayının ilk tarımsal destek ödemesinin geçtiğimiz hafta cumartesi günü çiftçilerin hesaplarına yatırıldığını duyurmuştu. Söz konusu tarımsal destek ödemesinin verilmesi sonrasında ayrıntılar merak edilirken, bakanlık da resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınladığı duyurular ile kamuoyunu bilgilendirdi. Tarımsal destek ödemelerine dair gelişmeler üreticiler tarafından yakından takip edilirken, Tarım ve Orman Müdürlükleri de geçtiğimiz aylarda olduğu gibi haziran ayında da desteklerin detaylarına, alt başlıklarına ödeme tutarlarına ilişkin kamuoyunu bilgilendiren duyurular yayınlıyorlar.

Çiftçilere 2024 Haziran Desteği

Tarım ve Orman Bakanlığı altı farklı alt başlıktan oluşan haziran ayının ilk tarımsal destek ödemesini iki gün önce ülke genelindeki çiftçilere iletirken, Tarım ve Orman Müdürlükleri desteklerin detaylarına dair bilgi veriyorlar. Kumlu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre tarımsal destek ödemeleri başladı ve TC kimlik numarasının son hanesine göre devam edecek. Destek ödemelerinin detaylarına ilişkin Kumlu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda:

‘’Hububat Baklagil ve Dane Mısır Fark Ödemesi Desteği ile Yağlı Tohumlu Bitkiler (Pamuk) Fark Ödemesi Desteği ödemeleri yapılmaya başlanmıştır. T.C. Kimlik numarasının son hanesi 0, 2, 4 olanların destekleme ödemesi 7 Haziran 2024 itibariyle hesaplarına yatırılmış olup, T.C. Kimlik numarasının son hanesi 6, 8 olanların ise destekleme ödemesi 14 Haziran 2024 tarihinde saat 18:00’dan sonra hesaplarına yatırılacaktır. Böylece Hububat Baklagil ve Dane Mısır Fark Ödemesi Desteği son ödemesi için 26 üreticimize 405,089 TL, Yağlı Tohumlu Bitkiler (Pamuk) Fark Ödemesi Desteği için 446 çiftçimize 27.838.841 TL destekleme ödemesi yapılmış olacaktır. İlçemiz Çiftçilerine hayırlı olmasını diliyoruz’’ denildi.

Evde Baki Turk Lirasi

Tarımsal Destekler 2024 Haziran

Kumlu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü destek ödemesinin detaylarına ilişkin haziran ayının ortalarına doğru sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımı ile bilgilendirmede bulunurken, yurt çapındaki farklı şehirlerde ikamet eden üreticiler de tarımsal desteklere dair gelişmeleri yakından takip ediyorlar. Tarım ve Orman Bakanlığı tarımsal destek ödemelerini genellikle cuma günleri ülke genelindeki çiftçilerin hesaplarına yatırırken, önümüzdeki süreçlerde cuma günleri tarımsal destek ödemeleri verildikçe bakanlık resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirmede bulunacak.

Editör: Ali Ölmez