Fındık alan bazlı gelir desteği, süt analizi desteği, düve alım desteği, hayvan gen kaynakları desteği, sertifikalı tohum üretim desteği olmak üzere beş farklı alt başlıktan oluşan mayıs ayının ikinci tarımsal destek ödemesi dün itibariyle çiftçilerin hesaplarına aktarılmaya başlandı. Söz konusu tarımsal destek ödemesinin iletilmesinin ardından alt başlıklara ve ödeme tutarlarına ilişkin araştırmalar gerçekleştirilirken, ödeme tarihlerine dair de bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan bilgilendirme metni ile açıklama yapıldı.

Tarım Bakanlığı 2024 Mayıs 2024 Ödemesi

Tarım ve Orman Bakanlığı beş farklı alt başlıktan oluşan ve toplamda 944.907.000 TL tutarında olan mayıs ayının ikinci tarımsal destek ödemesini dün itibariyle çiftçilerin hesaplarına aktarmasının ardından fındık alan bazlı gelir destek ödemelerinin TC kimlik numarasının son hanesine göre verileceği belirtildi. TC kimlik numarasının son hanesi 0, 2, 4 olanlara 10 Mayıs saat 18'den sonra ödeme yapılırken, TC kimlik numarası 6 ve 8 ile bitenlere ise 17 Mayıs 2024 tarihinde saat 18'den sonra tarımsal destekler verilecek. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın mayıs ayının ikinci tarımsal destek ödemesini sağlamasının ardından resmi internet sitesi üzerinden yayınladığı bilgilendirme metnine göre alt başlıklar ve ödeme tutarları şöyle:

Fındık alan bazlı gelir desteği için 842 milyon 765 bin lira,
Süt analizi desteği için 84 milyon 663 bin lira,
Düve alım desteği için 16 milyon 840 bin lira,
Hayvan gen kaynakları desteği için 392 bin 900 lira,
Sertifikalı tohum üretim desteği için 246 bin 100 lira,

Evde Baki Turk Lirasi

2024 Mayıs Tarımsal Destek Takvimi

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın mayıs ayında da cuma günleri tarımsal destek ödemelerine devam etmesi nedeniyle ilerleyen süreçlerde tarımsal desteklerin hangi tarihlerde verileceği merak ediliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarımsal destek ödemelerini genellikle cuma günleri sağlıyor. Bu durumda, mayıs ayı boyunca cuma günleri tarımsal destek ödemeleri verildikçe bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden duyuru metinleri yayınlanacak.

Editör: Ali Ölmez