Tarımsal destek ödemelerine dair gelişmeler haziran ayının ilk günlerinden itibaren ülke genelindeki çiftçiler tarafından yakından takip ediliyor. Geçtiğimiz aylarda olduğu gibi haziran ayında da Tarım ve Orman Bakanlığı’nın cuma günleri farklı alt başlıklardan oluşan tarımsal destek ödemelerini ülke genelindeki üreticilere sağlayacağı tahmin edilirken, tarımsal desteklerin yanı sıra farklı programlar çerçevesinde gerçekleşecek olan ödemeler de merak ediliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı da Toprak Mahsulleri Ofisi 2024 alım fiyatının belirlendiğini duyurdu. Söz konusu açıklamanın ardından detaylar merak konusu olurken, Bakanlık da resmi internet sitesi üzerinden bilgilendirmede bulundu.

TMO 2024 Alım Fiyatları

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Toprak Mahsulleri Ofisi 2024 alım fiyatları belirlendi. Makarnalık buğday için ton başına 10.000 TL, ekmeklik buğday için ton başına 9250 TL, arpa için ton başına 7250 TL verilecek. Ayrıca Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı üreticilere buğday için ton başına 1750 TL'ye kadar, arpa için ton başına 750 TL'ye kadar fark ödemesi desteği verilecek. Söz konusu destekler ile birlikte makarnalık buğday da ton başına 11.750 TL, ekmeklik buğdayda ton başına 11.000 TL, arpada ton başına 8000 TL alınabilecek. Desteklerin detaylarına ilişkin bakanlığın sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda:

‘’2024 yılı Toprak Mahsulleri Ofisi hububat alım fiyatları ve fark ödemesi destekleri belirlenmiş, ayrıca hububat sektörüne yönelik bazı dış ticaret tedbirleri alınmıştır. Üreticilerimize hayırlı olsun’’ denildi.

Tarim Bakanligi Tarimsal

Çiftçilere Destek Ödemeleri 2024 Haziran

Toprak Mahsulleri Ofisi’nin 2024 yılı alım fiyatını belirlenmesinin ardından söz konusu fiyatların yanı sıra Tarım ve Orman Bakanlığı’nın tarımsal destek ödemeleri de merak konusu oldu. Cuma günleri farklı alt başlıklardan oluşan tarımsal sana destek ödemeleri verilmesi beklenirken, farklı programlar çerçevesinde de ödemeler sağlanabilir. Haziran ayı boyunca sağlanacak olan desteklere erişmek ve ayrıntılı bilgi edinmek isteyen kişiler bakanlığın resmi internet sitesini ve sosyal medya hesaplarını ziyaret edebilirler.

Editör: Ali Ölmez