Geçtiğimiz hafta cuma günü beş farklı alt başlıktan oluşan mayıs ayının ikinci tarımsal destek ödemesi ülke genelindeki çiftçilerin hesaplarına yatırılırken, mayıs ayının ikinci tarımsal destek ödemesinin alt başlıkları arasında yer alan fındık alan bazlı destek ödemesi ise bugün itibariyle TC kimlik numarasının son rakamına göre verildi. Tarımsal desteklere ilişkin gelişmeler yakından takip edilirken, mayıs ayının üçüncü tarımsal destek ödemesinin bu hafta cuma günü verilip verilmeyeceği ülke genelindeki üreticiler tarafından merak edilirken, Tarım ve Orman Bakanlığı da mayıs ayının üçüncü tarımsal destek ödemesini bugün itibariyle sağlandığını duyurdu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamanın ardından ödemelerin alt başlıklarına ve tutarlarına dair detaylar merak konusu oldu.

Tarım Bakanlığı 2024 Mayıs Desteği

Tarım ve Orman Bakanlığı mayıs ayının üçüncü tarımsal destek ödemesini bugün itibariyle çiftçilerin hesaplarına yatırırken, ödemelerin gerçekleşmesinin ardından detaylara dair kamuoyu bilgilendirildi. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre mayıs ayının üçüncü tarımsal destek ödemesinin alt başlıkları ve tutarları şu şekilde:

Hayvan Hastalıkları Tazminatı Desteği: 64 milyon 713 bin 670 TL
Bitki Karantinası Tazminatı Desteği: 3 milyon 315 bin 20 TL
Hayvan Gen Kaynakları Desteği: 1 milyon 835 bin 400 TL
Organik Arıcılık Desteği: 1 milyon 741 bin 500 TL
Mazot ve Gübre Desteği: 676 bin 740 TL
Sertifikalı Tohum Kullanım Desteği: 271 bin 670 TL

Turk Lirasi Ozel Sekt R Zammi

Çiftçilere Destek Ödemeleri

6 farklı alt başlıktan oluşan ve toplamda 72 milyon 554 bin TL tutarında olan mayıs ayının üçüncü tarımsal destek ödemesi ülke genelindeki çiftçilerin hesaplarına yatırılırken, önümüzdeki haftalarda sağlanacak olan yardımlar da merak ediliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarımsal destekleri genellikle cuma günleri sağladığı için önümüzdeki haftalarda da cuma günleri tarımsal destek ödemeleri verilmesi bekleniyor. Cuma günleri tarımsal destekler çiftçilerin hesaplarına aktarıldıkça bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden kamuoyu bilgilendirilecek. Mayıs ayının son günlerine kadar tarımsal desteklerin devam etmesi beklenirken, farklı programlar ve projeler çerçevesinde ödemeler gerçekleştikçe bakanlık resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden duyuru metinleri yayınlayacak.

Editör: Ali Ölmez