Mayıs ayında beş farklı tarımsal destek ödemesinin cuma günleri ülke genelindeki çiftçilerin hesaplarına aktarılmasının ardından haziran ayının ilk günlerinde de haziran ayı tarımsal destekleri ile ilgili araştırmalar gerçekleştiriliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı geçtiğimiz aylarda olduğu gibi haziran ayında da tarımsal destek ödemelerini cuma günleri çiftçilerin hesaplarına aktarılması beklenirken bugün yeni ödeme yapıldı. Bu çerçevede, haziran ayının ilk tarımsal destek ödemesinin bugün itibariyle verilmesinin ardından alt başlıklara ve ödeme tutarlarına dair bilgi verildi.

Haziran 2024 Tarımsal Destek Ödemesi

Tarım ve Orman Bakanlığı haziran ayının ilk tarımsal destek ödemesini bugün çiftçilere iletti. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre söz konusu tarımsal tek ödemesinin alt başlıkları ve tutarları şu şekilde:

Yağlı Tohumlu Bitkiler Desteği: 4.539.000.601 TL
Kırsal Kalkınma Yatırım Desteği: 9.035.638 TL
Hububat-Baklagil ve Dane Mısır Desteği: 492.697.073 TL
Düve Alım Desteği: 47.590.000 TL
Hayvan Gen Kaynakları Desteği: 3.680.300 TL
Mazot ve Gübre Desteği: 608.989 TL

Aile Destek Turk Lirasi

Çiftçilere 2024 Haziran Destekleri

6 alt başlıktan oluşan haziran ayının ilk tarımsal destek ödemesi bugün ülke genelindeki çiftçilerin hesaplarına yatırılırken, önümüzdeki süreçlerde sağlanacak olan tarımsal destekler de merak ediliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarımsal destekleri genellikle cuma günleri ülke genelindeki çiftçilerin hesaplarına aktarıyor. Bu durumda, önümüzdeki haftalarda da cuma günleri tarımsal destek ödemelerinin verilmesi bekleniyor. Tarımsal destek ödemelerinin yanı sıra farklı programlar çerçevesinde de çiftçilere destekler sunulabiliyor. Söz konusu desteklere erişmek ve haziran ayındaki güncel projeler ile ilgili bilgi edinmek isteyen kişiler bakanlığın resmi internet sitesini ya da sosyal medya hesaplarını ziyaret edebilirler.

Editör: Ali Ölmez