Tarım ve Orman Bakanlığı mayıs ayının ilk tarımsal destek ödemesini önceki hafta cuma günü çiftçilere iletmişti. Bu hafta cuma günü de mayıs ayının ikinci tarımsal destek ödemesinin sağlanması durumunda bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden duyuru metinleri yayınlanması bekleniyor. Mayıs ayında da önceki aylarda olduğu gibi cuma günleri tarımsal destek ödemelerinin iletileceği tahmin edilirken, bakanlığın gerçekleştirdiği ve gerçekleştireceği ödemelerin detayları merak ediliyor. Bakanlık da geçtiğimiz süreçlerde 10 Mayıs tarihinde yapılacak olan buzağı desteği ödemesi ile ilgili bilgi verdi.

Buzağı Desteği Mayıs 2024

Tarım ve Orman Bakanlığı nisan ayının son tarımsal destek ödemesini önceki haftalarda çiftçilerin hesaplarına yatırırken, buzağı desteği ödemeleri TC kimlik numarasının son hanesi 0 olanlara nisan sonunda, TC kimlik numarasının son hanesi 2 ve 4 olanlara 3 Mayıs'ta sağlanırken, kimlik ve vergi numarasının son hanesi 6 ve 8 olanlar için 10 Mayıs saat 18'den sonra ödemeler gerçekleştirilecek. Söz konusu ödemeler ile ilgili bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan bilgilendirme metninde:

’’T.C. kimlik numarasının son hanesi 0 ve vergi kimlik numarasının son hanesi 0-1-3-5-7-9 olanlar için bugün saat 18.00'den sonra, kimlik ve vergi kimlik numarasının son hanesi 2-4 olanlar için 03 Mayıs 2024 saat 18.00'den sonra, kimlik ve vergi kimlik numarasının son hanesi 6-8 olanlar için 10 Mayıs 2024 saat 18.00'den sonra hesaplara yatırılacak’’ denildi.

Mayıs 2024 Tarımsal Destek Tarihleri

10 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek olan buzağı desteği ödemeleri için çiftçilerin bekleyişi devam ederken, mayıs ayının ilk günlerinden itibaren tarımsal destek ödemeleri ile ilgili araştırmalar hız kesmeden sürüyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarımsal destek ödemelerini genellikle cuma günleri ülke genelindeki çiftçilere sağladığı için mayıs ayı boyunca da cuma günleri tarımsal destek ödemelerinin verilmesi bekleniyor. Bu durumda, ilerleyen süreçlerde cuma günleri tarımsal destekler sağlandıkça bakanlık açıklamalarda bulunacak. Tarımsal destek programlarının yanı sıra farklı projeler çerçevesinde de ödemeler gerçekleştirildiği için bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden güncel destekler ile ilgili bilgi edinebilir.