Mayıs ayı boyunca Tarım ve Orman Bakanlığı cuma günleri farklı alt başlıklardan oluşan tarımsal destek ödemelerini ülke genelindeki çiftçilerin hesaplarına yatırdı. Söz konusu tarımsal desteklere ilişkin gelişmeler üreticiler tarafından yakından takip edilirken, çiftçilere sunulan desteklerin detayları da merak ediliyor. Bu çerçevede, İstanbul Sanayi Odası Meclisi'nin 2024 yılı mayıs ayı olağan toplantısında açıklamalarda bulunan Bakan İbrahim Yumaklı tarımsal kredilerde ilave faiz indirimi sağlanacağını duyurdu.

Tarim Gubre Destegi

Tarımsal Kredilerde Faiz İndirimi

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclisi’nin 2024 yılı Mayıs ayı olağan toplantısı, Vizyoner Bir Bakışla Tarım ile Sanayi Arasındaki Entegrasyonu Artırarak; Tarımsal Sanayinin, Ekonomimize Daha Etkili ve Verimli Katkı Yapmasını Değerlendirmek ana gündemi ile Odakule Fazıl Zobu Meclis Salonu’nda gerçekleşirken, toplantıya Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da katıldı. Bakan Yumaklı çiftçilere yönelik sağlanan projeler ilgili bilgilendirmede bulunurken, üretim yapan çiftçilerin kullandıkları tarımsal kredilerde yüzde 15 ilave faiz indirimi sağlandığını belirtti. Faiz indiriminin detayları ile ilgili bilgi veren Bakan Yumaklı:

"Üretim yapan çiftçilerimize kullandıkları tarımsal kredilerde yüzde 15 ilave faiz indirimi sağlıyoruz. Böylece gerekli diğer koşulları da sağlayan üreticilerimiz kredilerinde yüzde 100 faiz indirimine erişebiliyor." dedi.

Editör: Ali Ölmez