Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın tarafından ilçeye kazandırılan “Çanakkale’den Cumhuriyet’e 100. Yıl Müzesi”, ziyaretçi akınına uğruyor. Başkan Yalçın'ın özellikle gençlere Çanakkale ruhunu aşılamak amacıyla hayata geçirdiği ve 9 Ocak’ta görkemli bir törenle açılışı yapılan müzeyi, 5 ayda 76 bin 152 kişi gezdi.

Çanakkale'den Cumhuriyet'e 100. Yıl Müzesi Ziyaretçi Akınına Uğruyor

Kiçiköy Mahallesi Gölbaşı Meydanında bulunan tarihi Osmanlı Kültür Sokağı girişindeki eski bir taş konağın içerisine oluşturulan müze, her yaştan ve her kesimden yoğun ilgi görüyor. Müzeyi ziyaret edenler arasına son olarak, Geniş Aile dizisindeki Ulvi karakteriyle tanınan Bülend Çolak ve oyuncu Fatih Koyunoğlu da katıldı. Sergilenen eserleri çok beğendiklerini belirten ikili, müzenin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Müze, yerli ziyaretçilerin yanı sıra yabancı ziyaretçilerin de ilgisini çekiyor. Müzeyi ziyaret eden yabancılar arasında, Kanatsız Kuşlar kitabının dünyaca ünlü yazarı Louis de Bernieres bulunurken, anı defterine “Louis de Bernieres de buradaydı. Dedem Çanakkale’de askerdi.” notunu yazmıştı.

Müzeye gelen Umman’dan bir ticaret heyeti ise, müzeyi ziyaret etmekten şeref duyduklarını belirterek duygularını anı defterine aktardı.

Toplam 5 bölümün yer aldığı müzede, 2 kütüphane, 2 sergi salonu ve 1 seminer salonu bulunuyor. Çanakkale Savaşı başta olmak üzere Millî Mücadele ve Cumhuriyetin ilk yıllarına dair özel eserler de sergileniyor. Müzeyi şu ana kadar 150 okul grubu da ziyaret etti.

Editör: Osman Baytekin